Eyle nolur beni öldür de hudaya teskin MALUMAT Manzumenizdeki şedit tesir bizi de müte’ellim etti. Kadınlığınızla beraber tezyide-i irfana hasr-ı efkar ederek güzel güzel eser vücuda getirdiğinizden dolayı şayan-ı tebriksiniz. Şiirde tecviz ettiğiniz bazı güna-ı amalatı terk ederseniz daha münasip olur. Bir Gece Mehtab ile Girilen Makale-i Aşikane Şeb-i gam geldi gitti ruz-i hicran Tulu etti semada mah-ı taban Füruğı saye bahş oldu teraba Hazin avar ile geldim hıtaba Dedim bir dil şikare aşıkım ah Kesilmez ıztırabım ta sehergah Gezersen alemi hane bahane Gidersen evvel sevdiğim kaşı kemane Öpesin damen-i cananı vafer Söyledi ol çeşm-i siyahe hali bir bir Deli oldu gam-ı hicran-ı esiri Perişan-ı hatır ettin ol fakiri Yeni bir külbe-i ahzane döndü Vücudu hane-i virane döndü Vücudu hane-i virane döndü Cefayı derdmende mail olma mağdur hevaya katil olma Yetiş imdadına ölmezden evvel Kerem eyle ecel gelmezden evvel Ne günser oldu camu ayş u hali Senin boynunadır cana vebali Nazar ettim kamer vermez cevabı Huda’dan canibe ettim hıtabı Hudaya etmeli ancak niyazı Ki olur cümle derdün çare sazu Çamlıca’da Mukime: Hamide