Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-02-2007, 15:06   #1
özgür_1903
Kıdemli Kartal
 
özgür_1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Kontrolsüz Güç, Güç Değildir. (Futbolextra-TUGRUL YENIDOGAN)

KONTROLSUZ GUC, GUC DEGILDIR. (Futbolextra-TUGRUL YENIDOGAN)

Yonetime geldiginde kimse kendisinin daha once yonetenleri fersah fersah asacak bir gucun sahibi olacagini tahmin etmemisti. Cok calisti. Inanilmaz tesisler yapti. Ulkenin en onemli sanayicilerinin, is adamlarinin destegini aldi. Onlari bir miknatis gibi cevresinde topladi. Askeri gucu de yanina cekti. Artik ordu liderleriyle ayni fotograf karesinde yer aliyordu.

Tesisler, altyapi yatirimlari birbiri ardina siralandikca, baslangicta kendisine burun kiviranlarda cevresine toplanmaya basladi. Catlak sesler bir bir susturuldu. Muhalifler veya ileride muhalif olma ihtimali bulunanlar tek tek temizlenmeye, sistem disina itilmeye baslandi. Yanina cektigi guclu kisilerin gucuyle, gucune guc katiyor, belli bir sure sonra bu kisileri suyu sikilmis, geriye posasi kalmis bir meyve gibi cope atiyordu. Adaleti dagitan kurumlar basta olmak uzere tum kurumlari bir sekilde baski ve kontrol altina aldi. Artik suclayan da, yargilayan da, cezalandiran da, infaz eden de oydu.

En guclu silahi propagandaydi. Propagandanin birinci sarti da elbette basini kontrol altina almakti. Sorun yaratabilecekler tespit edildi. Kimi isinden oldu, kimi baska yontemlerle susturuldu. Artik kar yagsa bile havanin gunluk guneslik oldugu yazilip ciziliyordu basinda. Tarih bile yeni bastan yazildi. Insanlarin guler yuzle soylenen bir yalani bir anda yuttugu halde aci gercegi ancak damla damla yutabildiginin farkina varilmisti. En buyuk, en ustun sensin soylemi, gerceklik payi tartisilmadan kepceyle tuketildi.

Kisa surede gucunun doruguna ulasmisti. Ufukta kazanilacak zaferler son derece net gozukuyordu. Kendisini secip is basina getiren kitleden, kendisine sorgusuz sualsiz itaat eden, ‘’dusunen kafalara zararli fikirler ususur, buyuklerimiz her seyi bizden daha iyi dusunur’’ soylemini agzindan eksik etmeyen bir kitle olusturmustu. Dogru politikalar ureterek, biraz uzlasma, biraz siyaset guderek hedeflerine ulasabilecekti. Ama o kavgayi secti. Herkesin bilegini bukerek, herkesin sirtini yerine getirerek ilerlemeyi tercih etti. Dogru olarak adlandirilanin sadece kendi dogrulari olabilecegini ilan etti. Bir, iki hasim yetmedi, herkesi, her gucu kendine hasim belledi. Bir zamanlar yaptigi antlasmalari da gecersiz sayarak suruden ayrilan kurt oldu. Saldirdi da, saldirdi.. Dur durak bilmeksizin savasti.

Kendisini de, kendisine destek verip guc kazandiranlari da, kendisiyle birlikte onlenemez aci sona dogru surukledi. Bir avuc inciri berbat etti.. Kimden mi bahsediyorum? Elbette ki Adolf Hitler’den.

(Futbolextra / Subat)
__________________
iLk ÇıĞLıĞıM SoN NeFeSiM TeK AşKıM BEŞİKTAŞ'ım....
HeRşEyİn BiR sOnU vAr AmA BEŞİKTAŞ SeVgİsİnİn AsLa...!
özgür_1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla