Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-02-2007, 01:24   #1
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Seçim etkilemez, mayısta Halkbank halka arz edili

Halkbank'ın halka arzının 2006 yılı bilançosuna göre yapılacağını belirten ÖİB Başkanı Kilci, "Arz 22 Mayıs'a yetişmezse, mart bilançosu esas alınacak" dedi.
Click the image to open in full size.
Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci, Halkbank'ın halka arzına ilişkin olarak, "Hedefimiz mayısa kadar halka arzı tamamlamak" dedi. Halkbank'ın halka arzına ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kilci, halka arzın bankanın 2006 mali tablolarına göre yapılacağını söyledi. Kilci, Halkbank'ın blok satış yerine halka arz edilmesine ilişkin strateji değişikliği konusunda, "Radikal bir değişiklik değil, yeni bir karar" değerlendirmesinde bulundu. Blok satışa yönelik Ağustos 2006'da alınan kararın o günün piyasa şartlarında alınmış bir karar olduğunu söyleyen Kilci, halka arz kararının da bugünkü piyasa şartlarına göre belirlendiği belirtti. Halka arz kararının bu yıl yapılacak seçimler nedeniyle alınıp alınmadığına ilişkin soruya karşılık da Kilci, "Bu seçim strateji değil, bir özelleştirme stratejisidir. Özelleştirme stratejisi her kuruluş için ayrı belirlenir'' diye konuştu. Halka arzı mayısa kadar tamamlamayı hedeflediklerini, 22 Mayıs'a kadar yapılamaması durumunda 2007 yılının ilk 3 ayına ilişkin mali tablolarla halka arzın gerçekleştirilmesi gerekeceğini anlatan Kilci, böyle bir durumun ise en fazla 1 aylık bir gecikmeye yol
SABAH, bankanın halka arz edileceğini dün yazmıştı.
açacağını kaydetti. Kilci, halka arzda opsiyon kullanılıp kullanılmayacağı yönündeki soruya da "Yüzde 25 üst limit. O rakam içinde kalacağız. ÖYK kararı onu vaz ediyor'' dedi. Halkbank'ın halka arzı için piyasada yeterli derinlik bulunup bulunmadığı yönündeki soruya karşılık da Kilci, gelişmekte olan piyasalarda halka arzlar açısından 2006 yılının verimli bir yıl olduğunu hatırlattı. Halka arzlar için 2007 yılında da pozitif beklentiler olduğunu kaydeden Kilci, Halkbank'ın halka arz kararında en önemli etkenlerinin birinin bu pozitif görünüş olduğunu belirtti. Nisan ayında başlayacak Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin Halkbank'ın halka arzını olumsuz etkileyip etkilemeyeceği sorusuna karşılık da Kilci, "Bunun doğrudan, birebir ilişkili olmadığı kanaatindeyim'' cevabını verdi. Halka arzın ne kadarının yurt dışına yapılacağına yönelik soruya karşılık da Kilci, bunun için önerileri olacağını, ancak oranın SPK kararından sonra kesinleşeceğini söyledi. Halkbank'ın halka arzına ilişkin ÖYK kararının yarınki Resmi Gazete'de yayımlanmasını beklediklerini kaydeden Kilci, bunun ardından 1- 2 gün içinde sürecin başlayacağını ifade etti.
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla