Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-02-2007, 09:06   #1
özgür_1903
Kıdemli Kartal
 
özgür_1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Daha iyi oynamamız Greek!

Daha iyi oynamamız Greek! Click the image to open in full size.Yunanistan maçı öncesi son provasında Gürcistan’ın konuğu olan A Milliler, savunma ve hücumda aksadı, Siradze’nin golüne engel olamayınca özel karşılaşmayı yenik kapadı. 08.02.2007STAT: Boris Paichadze
HAKEMLER: Roman Lajuks, Sergejs Braga, Janis Pukijans (Letonya)
GÜRCİSTAN: Lomaia ***, Shashiashvili ***, Salukvadze ***, Khizanishvili ***, Eliava ***, Menteshashvili ***, Tsikishvili **, Burduli ** (Ashvetia Dk.82 ?), Kvirkvelia ** (Gogua Dk.66 ***), Demetradze ** (Benasvili Dk.87), Siradze *** (Mijuri Dk.77 *)
TÜRKİYE: Volkan ***, Hamit ***, Servet **, Aydın ***, İbrahim Üzülmez **, Sabri ** (Mehmet Topuz Dk.63 **), Mehmet Aurelio ***, Tugay ** (Gökhan Ünal Dk.79 *), Arda * (Tümer Dk.63 *), Tuncay ** (Gökdeniz Dk.46 **), Halil ** (Fatih Dk.46 **)
GOL: Siradze (Dk.75)
SARI KART: Hamit, Tugay, Sabri, Mehmet Aurelio, Servet, Tümer (Türkiye), Menteshashvili, Lomaia, Tsikishvili (Gürcistan)

Yunanistan provası
24 Mart’ta Yunanistan ile oynanacak grup maçı öncesindeki son özel provasını Gürcistan ile yapan A Milli Takımımız, sahadan 1-0 yenik ayrıldı. İlk atağı ev sahibi geliştirdi. Siradze’nin 5’teki şutu yakın mesafeden auta giderken, 7’de Hamit’in ortasına Arda’nın yakın mesafeden kafası çerçeveyi bile bulmadı. 39’da Tuncay’ın uzak mesafeden şutunda Gürcü kaleci çıkarırken, 41’de Burduli’nin ceza sahası sağ çaprazından nefis vuruşunda top Volkan’ın da bakışları arasında üst direkten geri geldi. İlk yarı karşılıklı ataklarla golsüz geçildi.

Gogua girince...
Takımımız 2. yarıya hızlı girdi. 51’de Gökdeniz, Lomaia ile karşı karşıya kaldı ama vuruşu etkisizdi. Oyuna sonradan giren isimlerden Gogua, 75’te sahneye çıktı. Yaklaşık 25 metreden kullandığı etkili frikikte Volkan aynı güzellikte bir kurtarış yaptı, top kornere gitti. Gürcüler atışı paslaşarak kullandı. Gogua, Gökdeniz’den sıyrılıp ortaladı, arka direkteki Siradze’ye dokunmak kaldı: 1-0. İlerleyen bölümlerde karşılıklı ataklardan çok yaşanan gerginlikler dikkat çekti. Millilerimizin aşırı gerginliği maçın da uzamadan bitmesine sebep oldu.

*****************
Başbakan Gürcistan’da
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gürcistan Devlet Başkanı Saakaşvili ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile birlikte dün Tiflis Havalimanı’nın açılışına katıldı. Üçlü planlanan programa göre dün geceki karşılaşmayı da izleyecekti ama son dakika değişikliği buna engel oldu. Bu arada Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy’un açılışlara ne yazılı ne de sözlü olarak davet edilmemesi dikkat çekti.

*****************
Maçtan notlar
Tribünlerde 50 bin kişi
İndirime gidildi
Gürcistan’ın Türk A Milli Takımı ile oynadığı karşılaşmaya büyük ilgi gösterildi. Boris Paichadze Stadı’nda 50 bine yakın futbolseverin olduğu açıklanırken, Türk taraftarlarla Gürcüler bir arada oturdular. Bu arada müsabaka öncesinde öğrencileri kapsayan yüzde 50’lik bilet indiriminin de tribünlerin dolmasında etkili olduğu vurgulandı.

Aydın milli oldu
Kayserispor’da Galatasaray’ın kiralık oyuncusu olarak forma giyen ve performansıyla büyük beğeni toplayan Aydın, dün ilk kez A Milli formayı taşıdı. Soğukkanlı futbolu ve arkadaşlarıyla koordinasyonuyla yine göz dolduran genç futbolcu, bundan sonraki müsabakalar için de hocasına hazır olduğunun mesajını verdi.

İkizlere aynı numara
Almanya’nın Schalke takımında oynayan ve sık sık Türk takımlarına transferi konuşulan Hamit ve Halil Altıntop kardeşler, maç kadrosunda da ayrılmadı! Gazetecilere dağıtılan esame listesinde milli futbolcuların ikisine de 21 numara verildi. Oysa ki, Hamit 22, Halil ise 21 numarayı taşıdı.
__________________
iLk ÇıĞLıĞıM SoN NeFeSiM TeK AşKıM BEŞİKTAŞ'ım....
HeRşEyİn BiR sOnU vAr AmA BEŞİKTAŞ SeVgİsİnİn AsLa...!
özgür_1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla