Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-05-2006, 13:57   #1
Rox
 
Rox - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Cool Yöneticiler kaybetti

Özellikle ilk yanda izlediğimiz G.Saray kritik bir şampiyonluk maçına değil de sezonun ilk haftasında çok sıcak havada oynanan bir derbiye çıkmış gibiydi. Sonra Hasan Kabze oyunu değiştirdi. Ne diyorsunuz?

Bana sorarsanız, bir Beşiktaşlı olarak kendi tarihimde Beşiktaş'ın galip gelmesini bu kadar çok istediğim maç az olmuştur. Bunda takım olarak G.Saray'ın bir "günahı" yoktu elbette! Ama üç büyük takımın yöneticileri bu maça gelene kadar öyle hatalar yaptılar; verdikleri demeçlerle olayı öyle noktalara götürdüler ki, işin rengi değişti. Kupa finalinden mutiu fakat fizik olarak tükenmiş siyah-beyazlı futbolcular onur mücadelesi vermek zorunda bırakıldılar... İlk yanda G.Saray'ın kötü oyunu, hırssız, renksiz ve dağınık bir görüntü vermesi Beşiktaş'ı rahatlattı. Aslmda maç boyunca Bobo ve Gökhan kanatlara yayılınca sarı-kırmızılı savunma yelpaze gibi açıldı ve ortada Tümer'in kullanacağı büyük boşluklar doğdu. Sistemli, ne yaptığını bilerek oynayan takım Beşiktaş'tı. Ancak berbat Necati yerine 2. yanda H.Kabze'nin oyuna girmesi G.Saray'ın hücumlarına hız ve şut becerisi taşıdı. 2. yarıda iki takım da çok gol vuruşu yaptı. Mondragon kurtardı, Cordoba yedi.
Yıllardır Cordoba'nın kritik maçlarda kritik hatalar yapmasına dikkat çekersiniz. Bu maçta nasıldı?

Bir büyük takım sırf ayağıyla topa iyi vuruyor diye bir kaleciye bu kadar uzun süre tahammül etmemeli! Dikkatli seyirciler fark etmişlerdir: Bu sezon Cordoba sıçramak, zıplamak yerine bulunduğu yere çuval gibi düşmeyi tercih ettiği için çok gol yedi. Onu da bırakın, kritik maçlarda yıllardır inanılmaz hatalar ve akla hayâle sığmaz penaltılar yapıyor. Dün ilk yanda iki kez kalesini bırakıp bambaşka yerlere gitti ki, bunlar amatör kalecilerin yapacağı şeyler! Sonra o penaltı! Olacak şey değil. İki sezondur takımda kalmasına şaşıyorum; gelecek sezon da kalacaksa, söyleyecek söz bulamam.

Nihayetinde Beşiktaş sezonu kupayla kapatıyor... Ama önemli bir derbiyi kaybetti. Nedir yorumunuz?
Bir kere Beşiktaş tribünlerini kutlamak gerek. 90 dakika boyunca Beşiktaş'ın kimin şampiyon olacağını tayin edecek bir takım olmadığını, büyük bir takım olduğunu haykırdılar, baştan sona galibiyeti istediler... Sonra başta Tümer olmak üzere futbolcuların da kazanmak için ellerinden geleni yaptıklarını söylemek gerek. Bu maçı Beşiktaş takımı kaybetmedi. Bu maçı kaybedenler gereksiz demeçler ve tartışmalarla maçın atmosferini değiştiren Beşiktaş yöneticileridir.
Rox Ofline