Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-02-2007, 14:06   #17
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Rulo kağıtlara baskı yapan ilk ofset makinasının patenti casper Hermann tarafından 1908'de alınmıştır. Bu yeni makina 1939 yılına kadar Almanya'da üretilmiştir. Üretimi Heilderberg fabrikası yapmıştır ve günümüzde son sistem makinalar üretmeye devam etmektedir.[1]
1960'lı yıllarda Avrupa'ya yeniden dönen gelişmiş rotasyon ofset makinası, ülkemize 1964 yılında gelmiştir. Daha çok gazetecilik sektöründe kullanılan bu makinalara, baskı hızım düşürmemek için otomatik bobin değiştirme sistemleri eklenmiştir. Bir bobin bitince ikinci bobin otomatik olarak devreye girebilmektedir.
D- Webb Ofsette Sisteminin işlevselliği ve Gelişimi

Webb ofset diğer baskı metotlarına nazaran arz ettiği avantajlar dolayısıyla bu baskıya gösterilen ilginin sebebi diğer baskı metotlarına nazaran litografideki büyük gelişmede aramak lazımdır. Litografı sanatındaki en büyük gelişmenin en büyük amili malzeme ve teknik gelişmedir. Bu baskıda en büyük gelişmeyi klişe ve kağıtta görürüz. Ofset ve tipo kağıtlarında umumiyetle ofset kağıtlarının suya dayanıklı olma özelliği dolayısıyla %13 e yaklaşan bir fiyat farkı mevcuttur.
Kağıttaki fiyat farkını azaltmak veya tamamen kaldırmak ofset ile meşgul olanların başlıca gayesi olmuştur. Ofset kağıt mevzuundaki en mühim gelişme baskı vasıtası ile mümkün olmuştur. Modem klişelerin (kalıpların) temizlenmesi için çok az suya ihtiyaç vardır. Bu özellikle ofset kağıtlarında en mühim maliyet unsurunu teşkil eden suya dayanıklılığın azaltılmasına yol açmıştır.
  Alıntı ile Cevapla