Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-02-2007, 14:06   #18
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Webb Ofset Makinalarının Ana Üniteleri
a) Bobin ünitesi:
Makinanın cins ve kapasitesine göre tek, çift veya üç bobin kapasitelidir. Bobinin biri biterken, diğeri otomatik olarak boşalan bobine, yapıştırılarak bağlanır. Bunun için makinanın durdurulmasına gerek yoktur.

b) Klima ünitesi:
Bobin teşkilatının hemen yanında yer alır. Bobinden çıkan kağıt, üst ve altta dizilmiş olan bir seri merdaneler arasından ondüle biçiminde inip çıkarak zikzaklar meydana getirir. Böylece baskıya girmeden önce bobin kağıdın 30-40 metrelik bir bölümü havalandırılmış olur. Baskı için kondisyon kazanır. Bu arada tozları temizlenmiş olur. Ayrıca kağıttaki statik elektrik de boşaltılır.
c) Baskı Üniteleri:
İki yan duvarların iç kısmına yerleştirilmiş olan kalıp ve kauçuk kazanları ve bunlara bağlı boya ve su merdane topluluklarından oluşur. Bazı baskı üniteleri dikey bir kibrit kutusu biçiminde olurken, bazıları köprü şeklindedir. Her bir ünite asgari iki, azami dört renk baskı yapar. Bir baskı makinasında bu baskı ünitelerinden bir çoğu yan yana dizilir. Kullanılan plakaların kalınlığı takriben 0,20 - 0,30 mm’dir. Kauçuklar, kazana iki kenarından gerilerek takılır. Baskı ünitelerinde ayarlı baskının sağlanması için kazan çevresi yönünde ve yan tarafa yönelik ayarlar el ile veya tuşa basmak sureti ile yapılır.
  Alıntı ile Cevapla