Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-02-2007, 14:06   #19
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

a) Boya Ünitesi:
Birkaç sentetik kaplama çelik vargel ve bir o kadar da kauçuk vargel, boyanın ezilmesini sağlarlar. Bunların çaplan değişiktir. Çelik vargellerin içindeki soğutucular, boya ünitesindeki ısınmayı önler. Aksi halde çok hızlı dönen silindirler, aşarı derecede ısındığı için, çabuk kuruma özelliğinde olan boya merdane üzerinde kuruyabilir. Kalıp ile temas halindeki verici boya merdaneleri iki veya üç adettir. Bu merdanelerin çaplan değişiktir. Hassas ayarları el ile yapılır. Kalıba temas ettirilmesi veya kalıptan çekilmesi merkezi kumanda tablasından pnömatik veya hidrolik olarak yapılır. Boya haznesi içindeki ana verici silindirin, hızlı ayarlanabilir. Burada boyayı alarak vargellere veren boya silindiri bu işi ileri - geri hareket ederek yapmak, Bu tür taşımı sistemi tabaka ofsetlere has bir sistemdir.
b) Nemlendirme Ünitesi:
Hazne, hazne içinde dönen, verici su silindiri, taşıyıcı silindir ve kalıba su verici merdaneden oluşur. Taşıma silindiri ileri geri hareket etmez, diğer silindirlerle sürekli irtibat halindedir. Çünkü webb’lerin sürati çok yüksektir ve gidiş gelişler bu sürate ayak uyduramaz. Bu nemlendirme sistemi klasik sistemdir. Bazı webb ofset makinalarında daha modern nemlendirme sistemleri uygulanmaktadır.
Püskürtme Sistemi: Haznedeki su, ezici veya inceltici silindirin üzerine eşit yoğunlukta püskürtülür. Bu silindir, suyu kalıpla temas halindeki merdaneye aktarır. Avantajı basit ve kolay uygulanabilmesidir. En önemlisi ise kağıdın toz ve pisliğinin hazneye gelip suyu kirletmemesidir.
  Alıntı ile Cevapla