Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-02-2007, 14:06   #20
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Dahlgren Sistemi: Bu sistemde su, ya hazne içindeki ana su silindiri ile ezici silindire verilir veya püskürtme yapılır. Önemli özellik kalıpla temas halindeki su verici merdanelerdedir. Bu merdanenin hem suyu, hem de boyayı kalıba vermek gibi iki görevi vardır. Çünkü burada bütün boya ve su merdaneleri birbirleriyle temas halindedir. Kullanılan hazne suyunda önemli ölçüde alkol mevcuttur. Alkolün uçarak boyayı çabuk kurutma, kağıdın açmasını önlemek gibi görevlerden başka daha yumuşak boya kullanımına imkan sağlanma gibi bir özelliği vardır.
a) Kağıt yakalama Ünitesi:
Baskı, esnasında kağıt koparsa makinalar hemen otomatik olarak durur. Ancak kağıtların bir bölümü kazanlar arasında sıkışıp birikimlere yol açabilir. Kağıt kurutma bölümünde veya katlama bölümünde koparsa, baskı ünitelerinin sonundaki kağıt yakalama ünitesi tarafından otomatikman tutulur.
b) Kurutma Fırını:
Kağıdın fırından geçişi, makinanın baskı sürati kadar çabuk olur. Aksi halde kağıt fırında kavrulur. Kurutma ünitesinde kuruyan boya sertleşir, parlaklık kazanır. Daha sonra kağıdın katlama ünitesinde katlanması kolaylamış olur. Kurutma ünitesi iyi cins ve komple teşkilatlı webb ofset makinalarında bulunur. Basit makinalarda basılan gazete kağıtlarında boyanın kuruması, yalnızca boyanın kağıt içinde derinlemesine yayılması ile ve hava oksijenin yardımı ile olur. Özellikle kötü, geç kuruyan boya kullanılırsa, katlanıp makinadan çıkan ve hala kurumamış olan boya, okuyucunun elini kirleterek tabii olarak kurur.
  Alıntı ile Cevapla