Konu: Afişler
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-02-2007, 14:29   #32
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

V. BÖLÜM
5. SONUÇ

Sanayileşme ile artan refah düzeyi ile fazlalaşan boş zamanları farklı uğraş ve zevklere yönlendirmiştir. Ülkeler arası iletişimin, artması ulaşım araçlarının çeşitliliği insanların birbirlerini, farklı kültürlerini incelemek ve tanımak yoluna itmiştir. Aynızamanda yaşadığımız dünya, insan hakları ve temel özgürlüklerin yaygınlaştığı, çoğulcu olduğu kadar da katılımcı düşüncelerin güçlendiği bir dünya olma yolunda hızla ilerlemektedir.
Sosyal ve ekonomik gelişmeye paralel olarak insan topluklarının daha çok seyahat etmeye başlaması turizmin bir sektör olarak gelişmesine yol açmıştır. Zengin veya fakir herkes kitleler halinde turistik gezilere çıkabilmektedir. Bu haliyle turizm bir sektör özelliği kazanmaktadır.
Vakıf mala tüzel kişilik kazandırarak serveti hizmete dönüştüren hukuki bir sistemdir. Bu sistemin esasını, insan sevgisi ve paylaşma olgusu oluşturmaktadır. Vakıf, ilk dönemlerinde yoksulun gözetilmesi, misafir ve yolcunun ağırlanması gibi kişisel ihtiyaçların karşılanması amacıyla ortaya çıkmışsa da gelişen tarih seyir’i içinde toplumumuzda eksikliyi hissedilen her konu, vakfa gaye seçilmiş ve "En fazla ihtiyaç duyulan şeyi vakfetmek en hayırlı olaydır" prensibi geliştirilmiştir. Vakıflar bize tarihi akış içinde, özellikle Osmanlı imparatorluğu zamanında Sosyal ve kültürel hizmetlerini en yüksek seviyeye çıkarmış imparatorluğun gelişme ve gerilemesinde idare ve uygarlık tarihimizle birlikle yer almıştır. Devletin ve kamu kuruluşlarının bugün üzerine aldığı kamu hizmetlerinin birçoğu vakıflar tarafından idare edilmektedir. Bunlar sosyal, kültürel, ulaşım, bayındırlık ve ekonomi hizmetleridir.
  Alıntı ile Cevapla