Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-02-2007, 09:00   #6
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

o Kırmızı mercimek, pirinç, bulgur, küçük doğranmış havuç, soğanı, tuz ve biraz domates suyu ekleyip suda yumuşayıncaya kadar kaynatıp yiyebilirsiniz.
o Kahvaltı dahil her öğünde salata (domates, salatalık, maydanoz veya havuç, turp marul salatası), yemeklerden sonra ise meyve yemeniz vitamin ihtiyacını karşılamanızda büyük yararı olur.
o Sporda beslenmenin en önemli öğesi proteindir. Bunu da ancak et yiyerek karşılayabilirsiniz. Balık, ciğer, tavuk ve kırmızı et (sadece biri) az miktarda her gün yenmelidir. Hafif ateşte tavada bir parça kızartıp yanında salata, yogurt ve makarna ile iyi bir akşam yemeği yapabilirsiniz. Kırmızı etin sadece oturduğu yerden kalkmayanlara kolesterol gibi zararları vardır, size ise çok gereklidir.
o Dut pekmezi, bal, ceviz, fındık, fıstık (ve/veya fındık-fıstık ezmesi) yanı sıra, Kavaklıdere pastörize (kırmızı) üzüm suyunu tavsiye ediyorum (Migros ve diğer marketlerde bulabilirsiniz ufak şişelerde 1 milyon, fermante olmamış yani alkol değil).
o BİMde de bulabileceğiniz koska fındık, susam veya müsli krokanları da çantanızda bulundurup öğün aralarında ve idmandan sonra yiyebilirsiniz.
  Alıntı ile Cevapla