Konu: Dolmabahçe
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-02-2007, 16:44   #9
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

8) Çevirmen Odası :

Çevirmen odasında Rus ressam Aiwazowsky’nin değişik tablolar bulunur. Büyükelçiler buraya gelirdi ve onlara sunumlar yapılırdı.



9) Büyükelçi Odası :

Büyükelçi Odası’nın sarayın en güzel odası olduğu söyleniyor. Görkemli dekorasyonu Büyükelçi ve görevlileri etkilemek için yapılmıştır. Resepsiyon Odasına girmeden önce Büyükelçi ve diğer görevliler burada bekletilirdi. Duvarlar perde şeklinde boyalı ve alt kısımları ise altın. Perdeler iste mobilyalarla uyum içersinde. Bu oda girişinin sağ ve sol kısımlarındaki cristal şöminelerle ısınırdı.

10) Resepsiyon Odası :

Büyükelçiler bu odaya alınmak için bekletilirdi. Üç tane ilgi çekici tablo asılıydı. Birincisi; Yunanlar ve Osmanlılar arasındaki savaşı gösteriyor. İkincisi; aynı savaşı fakat burdaki bir köprüyü gösteriyor. Üçüncüsü ise; eski Roma’nın bir kısmını gösteren mozaiklerden yapılmış bir tablo.

11) Kırmızı Oda :

Büyükelçilerin beklediği Büyükelçi Odasından açılan başka bir kapıysa Kırmızı Odaya gider. Bu odada Büyükelçiler padişaha saygılarını mektup veya belgeler vererek gösterirlerdi. Padişah, oturduğu yerden onların kimliklerini açıklamalarını dinlerdi. Odanın nerdeyse tamamı kırmızı olduğundan, bu odaya Kırmızı Oda denmiştir. Kırmızı kristal şömineler, ve geniş aynalar bulunur.
  Alıntı ile Cevapla