Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-02-2007, 20:13   #1
dilannnnn
 
dilannnnn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
gençler umutsuz...

Gençler geleceğe karamsar bakıyor

Üniversitede okuyan gençler gelecekten umutsuz. Eğitim-Sen'in anketine katılan öğrencilerin yüzde 34’ü geleceklerini karanlık görürken aynı orandaki bir kesim de "hiçbir şeyin değişmeyeceği" fikrinde.

Eğitim Sen'in "Üniversite Öğrencilerinin Ekonomik ve Sosyal Durumu" araştırmasının sonuçları açıklandı. Öğrencilerin eğitimlerini hangi koşullar altında sürdüklerini tespit etmeye yönelik araştırma kapsamında 15 ildeki 1360 öğrenciyle anket yapıldı.Ankette yer alan "Uygulanan ekonomik programların Türkiye’nin sorunlarını çözeceğine inanıyor musunuz?" sorusuna, öğrencilerin yüzde 58’i "Hayır" yanıtını verdi.

"GELECEK KARANLIK"

"Eğitimin bugünkü haline bakarak Türkiye’nin geleceği hakkında ne söylersiniz?" sorusuna yanıt olarak yüzde 34’lük bir kesim "geleceğimiz karanlık" derken, aynı orandaki bir kesim de "hiçbir şey değişmeyecek" şeklinde görüş bildirdi.

Araştırmaya katılan öğrencilerin yüzde 57’sinin ailesinin, açlık sınırının altında, yüzde 22’sinin ise açlık sınırında yaşadığı belirlendi. Araştırma kapsamındaki öğrencilerin yüzde 63’ünün ailesine ait evde oturduğu, büyük kentler ve illerde yaşayanların oranının yüzde 61 olduğu bildirildi.

Üniversiteye dershaneye giderek hazırlanan öğrencilerin oranı yüzde 76 olurken, kendi olanaklarıyla hazırlananların oranı yüzde 12’de kaldı.

Eğitim Sen açıklamasında, kalabalık nüfuslu ailelerde üniversiteye giden çocuk oranının düşük olduğuna işaret edilerek, yoksul aile çocuklarının büyük bölümünün eğitim hakkından yoksun kaldığı vurgulandı.

Üniversitelerde, kırsal kesimden gelen öğrenci oranının düşük olmasının da ekonomik ve sosyal alanda yaşanan eşitsizlikten kaynaklandığı kaydedildi.
dilannnnn Ofline   Alıntı ile Cevapla