Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-02-2007, 00:33   #1
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Renault: 2 bin Euro’ya ’ultra ucuz’ oto geliyor

5 bin Euro’ya Dacia Logan ile otomobilde ’ucuzluk’ sınıfı sınırını aşağı çeken Fransız otomotiv devi Renault, ’ucuz otomobil’de yeni bir adım daha atıyor. Renault CEO’su Carlos Ghosn, 2 bin Euro’ya satılacak ’ultra ucuz’ bir Dacia Logan üreteceklerini açıkladı.

RENAULT 2 bin Euro’ya ultra ucuz otomobil satmaya hazırlanıyor. Renault, ’5 bin Euro’luk otomobil’ olarak piyasaya sunulan Dacia Logan’ın çok daha ucuz bir versiyonunu satmayı planlıyor. Renault CEO’su Carlos Ghosn, grubun bünyesindeki Dacia tarafından üretilen ve ucuz otomobil olarak tanımlanan Logan’ın satışlarından memnun olduğunu belirterek, Logan’ın daha da ucuz bir modelinin üretileceğini söyledi. Ghosn, Renault Grubu’nun Avrupa dışındaki satışları artırmasında Logan’ın önemine işaret ederek, "Yeni nesil Dacia Logan fiyatıyla çok daha rekabetçi olacak." dedi.

2-4 BİN EURO ARASINDA: Yeni nesil Logan’ın 2 bin Euro’ya ’ultra ucuz’ bir fiyatla satışa sunulabileceğini söyleyen Ghosn, "2 bin ile 4 bin Euro arasında bir fiyata satılacak kadar ucuz bir otomobil üretmek mümkün. Ancak, bu kadar ucuz bir otomobil her pazar için uygun olmayabilir. Güvenlik ve diğer mevzuatlar açısından böyle bir otomobil her ülkede hemen satışa sunulamayabilir" diye konuştu. Yeni modelin ne zaman satışa sunulacağı hakkında bilgi vermeyen Ghosn, "Proje çok önceden beri masada duruyor" demekle yetindi.

LOGAN BÜYÜMENİN MOTORU: Önceki gün Renault’nun finansal sonuçlarını açıklayan Carlos Ghosn, geçen yılı 41.5 milyar Euro ciro ve 2.9 milyar Euro net karla kapattıklarını belirterek, Dacia Logan’a verdiği önemi şöyle dile getirdi: "Dünya gelindeki satışlarımız yüzde 4’lük düşüşle 2.4 milyon adete geriledi. Avrupa’daki satışlarımız yüzde 8.7 gerilerken, Avrupa dışı pazarlarda ise yüzde 8.6 büyüdük. Bu büyümedeki en önemli motorlardan biri de satışlarını yüzde 70 oranında artırarak 248 bin adete çıkaran Dacia Logan oldu." Bugün Romanya’nın yanı sıra Rusya, Fas ve Kolombiya’da üretilen Dacia Logan’ın 2007 yılı sonunda Hindistan, İran ve Brezilya’da da üretimine başlanması bekleniyor.

UCUZDA REKABET KIZIŞACAK: Ghosn’un 2 bin Euro’luk otomobil üretmeyi planladıklarını açıklaması ise, "Renault, son dönemde özellikle gelişmekte olan pazarlarda büyük potansiyel gösteren ucuz otomobil segmenttinde rekabeti daha da kızıştırmaya hazırlanıyor" şeklinde yorumlandı. Geçtiğimiz ay Japon Toyota’nın Başkanı Katsuaki Watanabe de ucuz otomobil pazarının önemine işaret ederek, "Otomobil geliştirme ve tasarlamanın ultra ucuz yollarını bulmalıyız" açıklamasını yapmıştı. 2010 yılına kadar 6 bin 500 dolara satılacak bir modeli piyasaya sunmayı planlayan Toyota’nın yanı sıra Fiat ve Volkswagen de ucuz otomobil fırsatını kaçırmak istemeyen üreticiler arasında yer alıyor.
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla