Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-02-2007, 00:33   #1
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Renault binasına rekor fiyat çıktı

Deva’nın Levent’teki arazisini ihalede Zorlu Grubu’na kaptıran Kazak inşaat firması Landmarkk, Renault Mais’in binasında ipi göğüsledi. Landmarkk, 73.1 milyon dolarla en yüksek teklifi verdi. Böylece Renault Mais arsası 6900 metrekare fiyatıyla rekor kırdı.

RENAULT Mais’in Levent’teki genel müdürlük binası ihalesini 73.1 milyon dolara Kazakistan’ın en büyük gayrimenkul ve inşaat gruplarından Landmarkk kazandı. Geçen ay Deva Holding’in arazini Zorlu Grubu’na kaptıran Kazak şirketi, Renault Mais’in 10.6 dönümlük arazi üzerine kurulu binası için teklif ettiği metrekare başına 6 bin 900 dolarla bir rekora da imza attı. Son dönemde ortalama metrekare fiyatı 6 bin dolarla Türkiye’nin pahalı bölgelerinden biri olan İstanbul Levent’te bulunan Renault Mais Genel Müdürlük binasının satışı için düzenlenen ihalede en yüksek teklifi, 73 milyon 125 bin dolar (56 milyon 250 bin Euro) ile Kazak inşaat grubu Landmarkk verdi. Landmarkk, 40’ın üzerinde firmanın şartname aldığı ihalede, 10.6 dönümlük arazi üzerine kurulu Mais binası için verdiği metrekare başına 6 bin 900 dolarlık teklifle arsa satışında rekora imza attı.

DEVA’YI GERİDE BIRAKTI: Arsa satışlarında Türkiye rekoru Zorlu Grubu’nun geçen ay satın aldığı Deva Holding arazisinde kırılmıştı. Landmarkk ile yarışan Zorlu, Renault’nun arsasıyla aynı cadde üzerinde bulunan (Büyükdere Caddesi) Deva Holdig’in fabrika arazisini 80.5 milyon dolara satın almıştı. 13 bin 500 metrekare alanlı arazinin metrekaresi 6 bin 37 dolarla rekor seviyeden el değiştirmişti. Renault Mais’in İstanbul Levent’te Kanyon ve Metro City alışveriş merkezleri arasındaki 10.6 dönümlük arsası için çıkılan ihalede, satışta metrekare başına ödenen fiyat açısından Türkiye rekorunun kırıldı. İhalede Eren Talu Mimarlık ve Turizm şirketiyle son ikiye kalan Landmarkk, böylece Levent’te Zorlu’ya kaptırdığı Deva arazisinde daha merkezi bir arsayı almış oldu.

58.5 MİLYON DOLARDAN BAŞLADI: Levent’teki arazi için muhammen bedeli 45 milyon Euro (58.5 milyon dolar) olarak belirleyen Renault Mais tarafından ihale sonrası yapılan açıklamada, "Renault Mais’e ait Büyükdere Caddesi No: 175 Levent, Şişli/İstanbul adresindeki, 303 Pafta, 1946 Ada, 99 No’lu 10 bin 630 metrekare yüzölçümlü parsel ve üzerinde bulunan binanın 9 Şubat 2007 Cuma günü açık artırmayla yapılan satış ihalesini 56 milyon 250 bin Euro bedelle en yüksek teklifi vermiş olan Landmarkk İnşaat ve Turizm, Taahhüt, Sanayi Dış Tic. Ltd. Şti. kazanmıştır" denildi. Söz konusu peşin satış bedelin Mais Motorlu Araçlar İmal ve Satış A.Ş. Yönetim Kurulu tarafından onaylandığı ve ihale sonucunun ilgili şirkete bildirildiği ifade edilen açıklamada, 10 işgünlük ödeme süresinin 12 Şubat 2007 tarihinden itibaren başlayacağı kaydedildi.

Menar: Satış teklifi Oyak’tan geldi

RENAULT Dış İlişkiler Başkanı Yardımcısı ve Euromed (Avrupa ve Akdeniz Bölgesi) Başkanı Luc Alexandre Menard, Levent’teki binanın satışı konusunda kendilerinin herhangi bir talebi olmadığını belirterek, satış teklifinin ortakları Oyak Grubu’ndan geldiğini söyledi. Menard, şöyle konuştu: "Renault Mais ortağımız Oyak Grubu ile bizim Türkiye’deki ithalatçı firmamız. Levent’teki yerin satışıyla ilgili teklif ortağımız Oyak Grubu’ndan geldi. Oyak, ’35 yıl önce Levent bölgesindeki en büyük bina Renault Mais binasıydı. Şimdi ise bizimki en küçük bina konumuna geldi. Son dönemde de Levent bölgesinin değeri rezidans, alışveriş ve iş merkezlerinin devreye girmesiyle hızla arttı. Mais’e ait bina ve arsanın satışı ile önemli bir gelir elde etme fırsatı var. Bu satışı gerçekleştirip, Levent’ten taşınmayı öneriyoruz’ dedi. Biz de ’Eğer çalışanlar karşı çıkmaz, bugünkü standartlarında başka bir yere taşınılır ve gerçekten de karlı olursa kabul ederiz’ dedik."

Çağlar: Levent çok pahalı Anadolu’ya taşınacağız

RENAULT Mais Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Çağlar, Levent’te Metrocity ve Kanyon alışveriş merkezleri arasında kalan Renault Mais Genel Müdürlüğü binasının satışıyla ilgili olarak şunları söylemişti: "Türkiye’nin en pahalı yerinde merkezimiz var. Bunu satıp bir yıl içerisinde tercihen Anadolu yakasına taşınmak gibi bir fikrimiz var. "
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla