Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-02-2007, 00:37   #1
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
En görkemli yatları yapıyoruz gemiden 1.4 milyar dolar geliyor

Sanko’nun patronu Abdülkadir Konukoğlu, yatçılıkta da iddialı. Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen tarafından açılan Avrasya Boat Show’da Konukoğlu’nun yüzde 70’le büyük ortak olduğu Vicem Yacht’ın Başkan Yardımcısı ve ortağı Sebahattin Hafızoğlu, 2006’da ABD’ye 19 orta boy yat sattıklarını ve 23 milyon dolarlık ihracat yaptıklarını söyledi.

ABD ve Avrupa’dan gelen siparişler doğrultusunda şu anda 34 teknenin yapımının devam ettiğini belirten Sebahattin Hafızoğlu, ABD’de ortaboy yat satışında ilk 5’te olduklarını söyledi.

EN PAHALI TEKNE: Yerli ve yabancı 180 firmasının katıldığı fuar, 16 bin metrekare net stand alanıyla bu güne kadar gerçekleştirilen yatçılık fuarlarının en büyüğü. Avrasya Boat Show Fuarı’ndaki en pahalı yerli tekne de Vicem Yacht tarafından üretilen "Kumsal". 1 milyon 750 bin Euro fiyatla satılan 17.7 metrelik teknenin maksimum hızı saatte 29 knots. Tüzmen, gemi inşa sektörünün 2002’de 600 milyon dolar olan ihracatının, 2006’da 1.4 milyar dolara çıktığını, 30 milyon dolarlık pazarın 150 milyon dolara yükseldiğini belirtti. Dünyanın en önemli işadamları, sanayicilerinin artık yatlarını Türkiye’de imal ettirdiklerini belirten Tüzmen, bunu ucuzluktan değil kaliteden kaynaklandığını vurguladı. 50 metrenin üzerindeki yatların Türkiye’de imal edilebilir hale geldiğini anlatan Tüzmen, "Dünyanın en akıllı, en önemli, en görkemli yatı olarak adlandırılan Malta Şahini burada yapıldı. Gümrük muhafaza botlarının hepsi Türk tersanelerinde yapılıyor" diye konuştu.

HOBİM BAKANLIK: Tüzmen, beraberindeki Yunanistan-Türkiye Ticaret Odası Başkanı Panagiotis Koutsikos, AKP İstanbul Milletvekili Cengiz Kaptanoğlu, Ulaştırma Bakanlığı Denizcilik Müsteşarı İsmet Yılmaz, DENTUR Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Sipahi, TİM Başkanı Oğuz Satıcı ve CNR Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem’le açılışı yaptı. Standları gezen Tüzmen bir jetski’ye binip arkasına da Panagiotis Koutsikos’u alarak poz verdi. Tekneleri tek tek inceleyen Tüzmen, zaman zaman dümene de geçti. Standları dolaşırken Panagiotis Koutsikos’a iki tane yat satıldığını belirten Tüzmen, esas mesleğinin dalgıçlık olduğunu, bakanlığı hobi olarak yaptığını da söyledi.

Boatshow’da hol kavgası

CNR Fuarcılık’ın patronu Ceyda Erem ile 26 yıldır Boatshow Fuarı’nı düzenleyen NTSR Fuarcılık arasındaki kavga şimdi de "1 ve 2 No’lu holleri kullanma" kavgasına dönüştü. Her iki firma da İstanbul Yeşilköy’de bulunan salonlarda iki ayrı yat fuarı düzenliyor. NTSR Fuarcılık’tan yapılan yazılı açıklamada CNR Fuarcılık’ın Avrasya Boatshow Fuarı için aldığı iznin "1 ve 2 No’lu holleri kullanmama" şartına bağlandığı belirtildi ve şu görüşlere yer verildi: "Rekabet Kurulu’nun ve TOBB’un ’bu fuarı 1 ve 2 numaralı salonlarda yapamazsın’ kararına rağmen CNR Fuarcılık, 1 ve 2 numaralı salonlarda düzenlediği Avrasya Boat Show Fuarı’nın açılışını Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen’e yaptırdı. Rekabet Kurulu 1 ve 2 numaralı salonların NTSR Fuarcılık’a tahsisine karar vermişti. CNR da TOBB’a kendi fuarı için 1 ve 2 numaralı salonları kullanmayacağına dair taahhüt vererek fuar iznini almıştı. Ceyda Erem ise NTSR Fuarcılık’ın iddialarını redderek, "Hiçbir sorun yok. Her şey yasalara uygun ve izinli" dedi.

Yacht Türkiye Dergisi standına ilgi büyük

DOĞAN-Burda Dergi Grubu’nun yayınladığı Yacht Türkiye Dergisi de fuarda stand açtı. Standın ilk ziyaretçileri Doğan Medya Grup Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ ve Doğan Yayın Holding Başkan Yardımcısı Soner Gedik oldu.
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla