Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-02-2007, 08:57   #1
AloneWolf
 
AloneWolf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Post Rıza Efendi'nin buzlu çayı

Rıza Efendi'nin buzlu çayı

Çalımbay'a kapıcı çocuğu olduğunu hatırlatmak isteyen 5-10 densiz, Fener-Beşiktaş maçında "Rıza efendi iki ekmek, 1 süt" diyen pankartı açmıştı Beşiktaş maçını topyekun bir yürek imecesiyle kazanmıştı ama bireysel hesabını dün daha bir sağlam gördü Rıza Çalımbay hoca.


Hani zeytinyağlı pilaki, pırasa, deniz börülcesi kabilinden bir şeyler gibi, intikam yemeği de soğuk yenecek yemektir. Bekler bekler bekler, an gelir öyle alırsın intikamını. Peki ya içecekler? Başka seferleri bilmem ama intikam çayı da soğuk içildi dün. İlk yarıda 2 adet bombayla 2 sene bekletip buz ettiği malum çayı sundu, yutturdu bize Rıza hoca.
Click the image to open in full size.


SALDIRIN!..
Nereden çıktı bunlar demeyin. Birkaç derbi öncesi Saracoğlu'nda, o zamanki Beşiktaş hocasına yapılanı hatırlayın. Sanki ayıp bir şeymiş gibi Çalımbay'a kapıcı çocuğu olduğunu anımsatmak isteyen 5-10 densiz "Rıza efendi 2 ekmek, 1 süt" diyen sipariş pankartı açmıştı. Camiamızda "Pancu Sendromu" kod adıyla anılan o maçı Beşiktaş topyekun bir yürek imecesiyle kazanmıştı ama, bireysel hesabını dün daha bir sağlam gördü Rıza hoca. Öğrencilerini lider'in üstüne; hem de ilk dakikalardan başlayarak öyle bir saldı ki, bizimkiler ayağı bırak, eline diline hakim olamadı.

NE HAYALLER
Ne hayaller görüyorduk oysa. Önümüzdeki hafta içi Hollandalıları evire çevire yenecektik. Özgüvenimiz o kadar doruktaydı ki; Aziz başkan ve yardımcıları bizzat gazetemizi şereflendirip serdümenimiz Fatih beyi maça davet etmişti. Gelsin huzur, güven ve küfürsüz ortamda bir maç seyretsin, en büyük rakiplerinin müthiş zafer kazandığı stattan çıkarken bile o, ateşli taraftarlığın hüznünü dostluğun gücüne, sevgisine terk etsin.

YUMURTA TAVUK
Bu kafayla Rize'yi tınmadık, hesaba katmadık bile. "Çıkarız, en az 2-3 atarız, çarşambaya kadar kestane kebap yapar, o maçta da galibiyeti kutlarız" dedik. Yahu kardeşim bugün eldeki yumurtayı kollamazsan, yarınki tavuğu düşünecek halin mi kalır?

VOLKAN'İK KAYA AZ
Alkmaar maçına kadar sarımsağını badem mi yapacaksın? Maça başladıklarını 20 dakika sonra ancak anlayan 5 tane Fenerli say desen, kim saymaz? Onu da bırak. Herkes kaşınan yerini kaşırken sen en kaşıntılı yerini es geçmişsin. Kalene Volkan'ik zamanlardan kalma kaya kütlesi gibi kımıltısız duran bir adamı yine koymuşsun. Neymiş Volkan'ı kazanmak lazımmış. Biz kaybetmeden kazanacaksan ne ala. Onu kazanalım derken ha pasa maç kaybedeceksek yok öyle tatava.

MERYEM ANA KANDİLİ
1 numaran böyle olunca, Semih'in Meryem Ana kandili gibi kör-cılız parlamaları, Tümer'le Yozgatlı'yla takviyeli deli tavuk koşuşturmaları neye yarar di mi ama? Neticeden vazgeçtik şampiyonluk için vizeden, perperişan dönüyoruz Rize'den.

Savaş ay (fotomaç)
__________________
.uɐln ʞşɐʇʞışǝq 'ɯǝɯçǝƃzɐʌ ǝsuöp ǝuısɹǝʇ ɐʎuüp
AloneWolf Ofline   Alıntı ile Cevapla