Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-02-2007, 12:51   #1
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Kılıç: Artık paradan para kazananlardan fedakârlık istensin

Merkez Bankası Başkanı Yılmaz'ın açıklamasından sonra reel ücret seviyesi pazarlığı kızıştı. DPT'ye göre geçen yıl işçi ücreti reel yüzde 3.1 geriledi.

Asgari ücret ve memur maaş zamlarından sonra bu kez gözler kamuda çalışan işçilerle yapılacak toplu sözleşmelere endekslendi. Türk İş Koordinasyon Kurulu hafta içinde yaptığı toplantıda, 2007-2008 yıllarını kapsayan toplu pazarlıklarda izlenecek stratejiyi belirlemek için teşkilatlardan görüş alınmasını kararlaştırdı. Farklı iş kollarından raporlar 13 Şubat'ta Ankara'da derlenecek. İşçiyi masaya oturmadan önce kaygılandıran konu ise Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ın açıklamaları. Türk İş Başkanı Salih Kılıç, Yılmaz'ın işçilere zam konusundaki uyarılarını, "Ücret artışlarını etkileyecek, görüşmeleri baskı altına alacak talihsiz açıklamalar" olarak yorumladı.


İKAZ
MÜDAHALEDİR
Kılıç, enflasyondaki artışın nedeninin işçi ücretlerindeki artış olmadığını savunarak, "Merkez Bankası Başkanı'nın sözleşmelerde, ücretlerin enflasyon hedefleriyle uyumlu belirlenmesi gerektiği şeklindeki ikazı, özgür pazarlık düzenine müdahaledir" dedi. DPT verilerine göre geçen yıl kamu işçisinin reel ücreti yüzde 3.1 geriledi.
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla