Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-02-2007, 13:26   #1
ferro1903
Banned
 
ferro1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Lig İkinci Defa Başlıyor-Mustafa Denizli

Lig ikinci defa başlıyor


Rize'den gelen Fenerbahçe haberi son derece coşkulu bir Beşiktaş tribünü oluşturmuştu. Zaten bu yılın en renkli görüntülerini siyah - beyazlı tribünler veriyor. Turkcell Süper Ligi'nde mücadele eden iki takım arasında bu kadar fark olamaz, olmamalı, olmaz...
Beşiktaş dün kazanacak kadar oynadı. Daha önceki yüksek tempolu görüntüsünden, fazla pozisyon üretebilen oyun anlayışından biraz uzaktılar. Halbuki son derece farklı bir skorun ortaya çıkabilmesi için Denizlispor tüm imkanları tanıdı rakibine. Maçın anlatılacak tarafı esasında Denizlispor. Doksan dakikada bir tek gol pozisyonu üretemeyen bir Süper Lig takımı düşünün. Kullandığı topların yüzde 90'ını yan pas ve geri pas olarak yapıyor. Öne kullandığı topların çok yüksek bir oranını da rakibe oynuyor.

Süleyman faktörü
Kaleci Süleyman inanılmaz bir şekilde, olur olmaz her pozisyonda kalesini terk ediyor. Kaleci, kalesini terk ettiği zaman, topu mutlak surette kesmeli. Yoksa kalesini terk edemez. İki golde de kalesini terk etti ve hiçbir şey yapamadı. Aynı yanlışa düştüğü diğer pozisyonlarda ise Beşiktaşlı futbolcular becerikli değildi. Denizlispor'un ne yapmak istediğini pek anlayamadım. Gerçi Güvenç Kurtar'ın takımla çalışacak fazla süresi olmadı, ama oyun anlayışını doğrusu çok yadırgadım.
Ligin en ağır savunmalarından bir tanesine sahip olan Denizlispor, defansını tek hat ve neredeyse santrada kurdu. Savunması, kalesinden bu kadar uzak oynayan bir takımın rakibini ezdiğini, kendi yarı alanından çıkarmadığını düşünebilirsiniz. Fakat asla böyle bir şey yok. Bobo'nun attığı gol gibi Beşiktaş en az 8-10 tane pozisyon yakalayabilirdi. Ancak Beşiktaşlı futbolcular ya bu topları kullanmakta acele ettiler ya da geç kaldılar. Yoksa çok daha fazla gol pozisyonu olabilirdi.
Yusuf oynamadığı sürece Denizlispor'un rakip kalelerde tehlike yaratması mümkün değil. Yani Denizlispor'un bu yılki kaderi Yusuf'un performansına bağlı. Açıkcası ben yeşil - siyahlı takımın bu yılki geleceğini son derece tehlikede görüyorum.

Keyif iki misli artar
Beşiktaş'ta değişen bir şey yok. Sadece dün akşam kazanmayı ön planda tuttular. Çünkü Fenerbahçe'nin mağlup olması Beşiktaş'a mutlaka kazanması gerektiğini hatırlattı. Denizlispor'un zaaflarından fazla istifade edemediler. Rakibe gol pozisyonu vermediler diyemem, çünkü konuk ekibin gol pozisyonu yaratacak düşüncesi bile yoktu. Hal böyle olunca başta Runje olmak üzere, Beşiktaş herhangi bir tehlike yaşamadı. Kaldı ki Denizlispor'un önde tek forvet olarak kullandığı yeni transferi son derece ağır ve etkisiz bir futbolcu.
Şartlar ne olursa olsun, şampiyonluğa da oynasa, düşmemeye de oynasa iki takım arasında bu kadar belirgin bir fark olamaz. Dün akşam ön plana çıkan son derece coşkulu olan Beşiktaş taraftarıydı. Ama Beşiktaş takımı da saha içinde onlara ayak uydurmaya gayret ediyor.
Önümüzdeki haftalarda hele hele, Galatasaray da bugün kazanırsa son derece renkli, heyecanlı ve inşallah biraz da kaliteli futbolla farklı bir keyif yaşarız. Böylece heyecan ve mücadele resmen iki misli artacaktır.
__________________
Sponsorumuz İçin Tıklayınız

Forum Kurallari İçin Tıklayınız
ferro1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla