Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-02-2007, 15:05   #1
ferro1903
Banned
 
ferro1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Zizou Dönüyor

ZIZOU DÖNÜYOR !..

Yeşil sahalardan geçen yıl ayrılan Fransa Milli Takımı'nın eski kaptanı Zinedine Zidane, Fransa'da salon futbolunu tanıtmak amacıyla yapılan ve 25 Mart'ta oynanacak futsal turnuvasında forma giyecek.. Öte yandan Zidane'nın 2007 UEFA Avrupa Futsal Şampiyonası Grup Elemelerinde Türkiye'ye karşı oynama şansının da bulunduğu bildirildi..

Fransa'da salon futbolunu tanıtmak amacıyla yapılan ve 25 Mart'ta oynanacak futsal turnuvasında forma giyecek Zidane, Fransa'da futsalın gelişimi ve ihtiyaç sahibi eski futbolculara para toplamak amacıyla salonda top koşturacak.

İtalyan Juventus ve İspanyol Real Madrid takımında yıllarca futbol oynayan ve Fransa'nın 1998 Dünya Kupası'nda şampiyon olmasını sağlayan Zidane ile birlikte, 1998 yılında dünya şampiyonu olan kadronun futbolcuları da maçta yer alacak.

Palais Omnisport de Paris-Bercy'de oynanacak ve şimdiden biletleri tükenen futsal turnuvasında, Fransız milli takımının futbolcularının yanı sıra yine eski yıldızlardan Jean-Pierre Papin, Manuel Amoros, Rai ve Leonardo gibi dönemine damga vurmuş oyuncular da sahaya çıkacak.

34 yaşındaki Zidane, geçen yıl Almanya'da yapılan Dünya Kupası final karşılaşmasında İtalya'ya karşı forma giymiş ve maçın uzatma dakikalarında Marco Materazzi'ye kafa atarak kırmızı kartla oyun dışı kalmıştı. Zidane, bu maçtan sonra futbolu bırakmış ve doğduğu ülke Cezayir'e giderek orada bir dönem yaşamıştı.

Fransa Futbol Federasyonu'nda futsalın yaygınlığını artırmak için çalışan eski milli takım teknik direktörü Henri Emile, organizasyon ile ilgili yaptığı açıklamada, ''Bercy'deki bu turnuva, futsalı ön plana çıkarmak için çok iyi bir organizasyon. Diğer ülkelere bakıldığında biz bu alanda geri kaldık, fakat bazı şeyler yapılmaya başlandı. Eğlence ve sevgi temeline dayalı bu sporu daha çok tanınır hale getirmek çok önemli'' dedi.

ZİDANE, TÜRKİYE'YE KARŞI DA OYNAYABİLİR
2007 UEFA Avrupa Futsal Şampiyonası grup elemelerinde Türkiye ile aynı grupta bulunan Fransa'da, Zinedine Zidane'ın, Türk milli takımına karşı da forma giyebileceği belirtiliyor.

Aralarında eski Galatasaraylı Ümit Davala'nın da bulunduğu Türkiye Futsal Milli Takımı oyuncuları, 26 Şubat'ta Fransa ile eleme maçı yapacak.

Futsal şampiyonası (A) Grubu'nda bulunan Türkiye, Fransa'nın yanı sıra İtalya ve Belarus ile de karşılaşacak.

Gruplarında birinciliği elde eden 8 takım, Portekiz'in Porto kentinde yapılacak finallerde mücadele etme hakkını kazanacak.
__________________
Sponsorumuz İçin Tıklayınız

Forum Kurallari İçin Tıklayınız
ferro1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla