Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-02-2007, 17:55   #1
-FReeDoM-
 
-FReeDoM- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
3 Büyükler Vefasız

Turkcell Süper Lig'in kaderini Beşiktaş ve Fenerbahçeli eski futbolcular belirleyecek. Ligde görev yapan teknik direktörler içinde Beşiktaş'tan 4, Fenerbahçe'den 3 ve Galatasaray'dan 1 eski futbolcu yer alırken, Trabzonspor'dan ise oyuncu bulunmuyor. 3 büyükler ise yabancı teknik direktörler ile yola devam ediyor.
Click the image to open in full size.
Anadolu Ajansı'ndan Hakan Kibar'ın Haberi

Ligde 20. hafta maçları sonrasında liderliğini sürdüren Fenerbahçe'nin 3 eski oyuncusu Aykut Kocaman, Erdoğan Arıca ve Bülent Uygun çalıştırdıkları takımlarda başarı arıyor.

Teknik sorumlu Bülent Uygun'un takımı Sivasspor, deplasmanda aldığı galibiyetlerle dikkat çekiyor. Sivasspor, ikinci devredeki 3 maçta, Gençlerbirliği ve Sakaryaspor deplasmanda 1-0 ve 3-1 ile kendi sahasında da Çaykur Rizezpor'u 1-0'lık skorla geçerek, hızla üst sıralara tırmanmaya başladı. Bülent, Fenerbahçe'de oynadığı dönemde de attığı her gol sonrasında tribünlere verdiği asker selamıyla tanınmıştı.

Ankaraspor'da sezon başında görev getirilen Aykut Kocaman, Fenerbahçe'de oynadığı dönemde 3 sezon ligde gol krallığına uzandı. Mavi-beyazlılar, 11 ile en çok berabere kalan ekip olma özelliğini taşıyor. Ankaraspor, ligde 3 kez mağlup olan Fenerbahçe ve Galatasaray sonra aldığı 4 yenilgiyle Beşiktaş ile birlikte ligin en az mağlubiyet alan takımı durumunda bulunuyor.

Fenerbahçe'nin efsanevi futbolcularından teknik direktör Erdoğan Arıca da Gaziantepspor'da ligin ikinci yarısı için göreve getirildi. Kırmızı-siyahlılar, ikinci devrede Arıca ile çıktıkları 3 maçta 1 beraberlik, 1 galibiyet ve 1 yenilgi elde etti. İkinci yarıdaki Denizlispor maçını 2-0 kazanan Gaziantepspor, Beşiktaş ile golsüz berabere kalırken, deplasmanda Trabzonspor'a 2-0 yenildi.

BEŞİKTAŞLI FUTBOLCULAR
Bursaspor'da Engin İpekoğlu, Çaykur Rizespor'da Rıza Çalımbay, Kayserispor'da Ertuğrul Sağlam ve Trabzonspor'da Ziya Doğan ligde teknik direktör olarak çalışan Beşiktaşlı eski futbolcular.

Trabzonspor'da bir türlü istediği sonuçları alamayan Ziya Doğan, ikinci yarıda yaptığı iki maçtan da 0-0 eşitlikle ayrılırken, Gaziantepspor'u 2-0 yenmeyi başardı.

İlk olarak Beşiktaş'ın kalesini koruyan Engin İpekoğlu, daha sonra da Fenerbahçe'de kalecilik kariyerini sürdürdü. Her iki takımda da başarılı bir performans ortaya koyan Engin, teknik direktör olarak Bursaspor ile anlaştı. Beşiktaş'taki golcülüğü ile ön plana çıkan Ertuğrul Sağlam, Kayserispor'daki başarılı teknik direktörlük kariyeriyle dikkatleri üzerine çekti. Ligin ikinci yarısındaki maçlarda Trabzonsporla deplasmanda, Galatasaray ile kendi sahasında 0-0 berabere kalan sarı-kırmızılılar, başkent deplasmanında Ankaragücü'nü 4-0 gibi farklı bir skorla mağlup etmeyi başardı. Ertuğrul Sağlam, Beşiktaşlılar arasındaki devamlılığı olan başarılı teknik direktörler arasında yer almayı başardı.

İkinci devrede Çaykur Rizespor ile anlaşan Beşiktaşlılar'ın ''Atom Karıncası'' Rıza Çalımbay da 3 maçta, 2 galibiyet ve 1 yenilgi elde etti. 20. haftada kendi sahasında lider Fenerbahçe'yi 2-1 ile geçen Çaykur Rizespor'da teknik direktör Rıza Çalımbay bu galibiyetle yine dikkatleri üzerine topladı.

BÜLENT KORKMAZ ''TEK TABANCA''
Kayseri Erciyesspor ile ilk teknik direktörlük kariyerine adım atan Bülent Korkmaz, Galatasaraylı eski futbolcular arasında bu alandaki tek isim olarak dikkat çekiyor.

Gençlerbirliği'nde geçen sezon teknik direktör Mesut Bakkal'ın yardımcılığını yapan Bülent, Turkcell Süper Lig'in ikinci yarısı başlamadan küme düşme hattında yer alan Kayseri Erciyesspor ile anlaştı. Ligin ikinci yarısındaki Fenerbahçe ve Bursaspor maçlarından 0-0'lık sonuçlarla ayrılan Kayseri Erciyesspor, 20. haftada Ankaraspor'u 1-0 yenerek ikinci yarıdaki ilk galibiyetine imza attı.

Bu arada, Bülent Korkmaz, ligde görev alan Fenerbahçe ve Beşiktaşlı futbolcular arasında da en kariyerli geçmişe sahip futbolcu olma özelliğini taşıyor.

''ÜÇ BÜYÜKLER'' VEFASIZ
Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ta forma giymiş eski oyuncular Anadolu takımlarında görev yaparken, ''üç büyükler'' yabancı teknik direktörlerle çalışmayı sürdürüyor.

Beşiktaş'ta geçmiş sezonlarında Rıza Çalımbay görev almasına karşın, çok uzun süreli bir çalışma ortamı bulamadı. Vestel Manisaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal'ın ismi ''üç büyükler'' için her zaman geçerken, takımlarına yıllarca emek vermiş başarılı futbolcular, tekliflerden dahi mahrum kaldı.

Lig lideri Fenerbahçe, sezon başında Brezilya'nın en kariyerli futbolcusu Zico'yu teknik direktörlük görevine getirdi. Galatarasay ve Beşiktaş ise geçen sezon olduğu gibi Erik Gerets ve Jean Tigana ile yollarına devam kararı aldı.


__________________
Click the image to open in full size.
-FReeDoM- Ofline   Alıntı ile Cevapla