Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-02-2007, 19:19   #1
onurozgen
Banned

onurozgen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Medya-Taraftar ve Zavallı Türk Futbolu!!!

İNADINA TİGANA!!!

Sezon başından beri gerek medya gerek bir kısım taraftarlarımız tarafından Tigana ve oyunculara büyük bir eleştiri vardı.Özellikle Tigana'nın 4.5 milyon euro'luk tazminatına rağmen gönderilmesini savunanlar vardı.Bazı taraftarlar da yönetimin bu sene geleceğe dönük transferler yaptığını ve bu genç oyuncularla dünyada başarıyı yakalayan en iyi hocanın Tigana olduğunu biliyor ve "İnadına Tigana" deyip duruyordu.İstikrar'ın başarıyı getireceğini ve bu genç ekibe güvenmeleri gerektiğini savunuyorlardı.Bunu savunmalarının geçerli bir nedeni de vardı : "Geçmiş"

GEÇMİŞTEN DERS ALABİLMEK...

Çünkü Beşiktaş yönetimi 2004-2005 sezonunda yine medya ve bir grup taraftarın baskısı ile Del Bosque'yi göndermiş ve sonrasında da çok pişman olmuştur.Ve her ne hikmetse Del Bosque'nin kellesini isteyen medya ve bir grup taraftar da aradan geçen 2 yıldan sonra geçmişi unutup "Del Bosque'yi niye gönderdiniz?" sorusunu sorma cüretini bulmuşlardır kendilerinde.Ardından Rıza Çalımbay ile gelen 1 yıllık dönemde de başarı gelmeyince başa Fransız teknik adam Jean Tigana geldi.

TÜRKİYE'DEKİ FUTBOL

Ve her ne hikmetse yine medya ve bir grup taraftar Tigana'nın da kellesini istemeye başladılar.Üstelik 2005-2006 sezonunda takımı UEFA Kupası'na sokup,Fenerbahçe'yi de kupa finalinde 3-2 yenip Türkiye Kupası'nı kazanıp bir de yeni sezon öncesi G.Saray'ı 1-0 yenip Süper Kupa'yı kazanmasına rağmen.Ancak neyse ki yönetim ve bazı sağduyulu taraftarlarımız, yanlı medyanın bu bilinçli hareketine karşı durmuş ve hocasına sahip çıktı.Şimdi ne daha 2 ay önce Tigana'ya "Futbol Cahili" diyebilen medya(aslında kendileri futbol cahilleri) ortadalar medyanın verdiği gaza uyup Tigana'nın gitmesini isteyen dolayısıyla Beşiktaş'ın geleceğini karartmaya göze alan bazı taraftarlarımız ortadalar.Niye ortada değiller?Çünkü futbol Türkiye'de sahada oynanmıyor.Skorbord'da oynanıyor futbol.Niye sesleri çıkmıyor şimdi bu insanların?Çünkü Beşiktaş'ın altında artık daha büyük bir rakam yazıyor.Ama benim umudum yok hala.Çünkü biliyorum İngiltere'de Everton'un 1878'den beri 14 hoca ile çalışması, buna karşılık Türkiye'de büyük kulüp sayılan Fenerbahçe'nin 76 teknik direktörle çalışması bu insanlara hiçbir şey öğretmeyecektir.Türk futbolu Avrupa'da niye yok diyenlere cevabımdır bu...İşte Türkiye'deki futbol...

"İşkence acılar unutulur. Dik yaşamak iz bırakır hayatta..."

Deniz GEZMİŞ
onurozgen Ofline   Alıntı ile Cevapla