Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-02-2007, 09:02   #3
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Şimdi bu "eşleşme"ye itiraz yerine, yeni olgulara göre "yeni sayfa" açmak gerekecek. Bu kolay olmayacak, zaman alacak ve belki de başarılamayacak. Ama sorun sadece Hamas'ta değil, tersine, Hamas'ı var eden ve ona seçim kazandıran koşulları oluşturan İsrail politikalarında.

İsrail, 28 Mart'ta seçime gidiyor. İsrail'in son yıllarına ve hatta yakın geleceğine büyük bir damga vurmuş olan Ariel Sharon, kendi ilan ettiği seçimlere katılmayacak. Post-Sharon bir İsrail ile ve şimdide Filistin tarafından Hamas'lı bir "hasım ya da partner" e sahip bir İsrail ile karşı karşıyayız.

Siz, Hamas olsanız, İsrail seçim sonuçlarını görmeden silah bırakır mısınız? İsrail işgalinin nasıl ortadan kalkacağına dair ipuçlarına sahip olmadan elinizdeki "kartları" terk eder misiniz? Hayal kurmamalı. Gerçekçi olmalı. Hamas, yakın gelecekte tepeden tırnağa dönüşüm yaşamaz. Zaman içinde? Mümkündür. Karşılıklı olması kaydıyla. Bu vesileyle şu satırları izleyiniz:

"Taraftar ya da üye mi olduğu yani tam statüsünün ne olduğu bilinmese de, 1948'de Müslüman Kardeşler'e sürüklenen Filistinli eylemcilerden biri, 20 yaşındaki bir Kahire Üniversitesi öğrencisi idi... Yasir Arafat..." (Armed Struggle and the Search for State- "Silahlı Mücadele ve Devlet Arayışı, Yezid Sayigh, Oxford, 1997")

Evet, Fetih'in başta Yasir Arafat, aşağı yukarı tüm yönetici kadroları Müslüman Kardeşler kökenli ve Gazze'den yola çıkmış olanlardır.Tıpkı, Hamas'ın şu anki liderleri gibi.
  Alıntı ile Cevapla