Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-02-2007, 09:06   #1
siyahvebeyaz
Guest
 
siyahvebeyaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
kontrol kartalda

Kontrol kartal'da

Takımın ve tribünlerin havası yerinde idi bu Cumartesi gecesi, Fenerbahçe deplasmanda 3 puanı bırakınca, zirveye yaklaşma şansını tekrar eline geçiren Beşiktaş bu hakkını iyi kulandı ve yine net bir galibiyet ile üç puana ulaştı.

Beşiktaş’da artık taşlar iyice yerine oturdu, orta sahada Koray ve Serdar inanılmaz bir uyum içinde hem Ricardhindo ve Delgado’dan kaynaklanan defans açıklarını kapatıyorlar, hem de takım ileri çıkarken topu çok olumlu kullanıyorlar. Milli takıma bile ön libero ithal ettiğimiz şu günlerde, hem çok koşan, hem de topu bu kadar olumlu kullanan iki oyuncu Beşiktaş için büyük bir velinimet. Şu an öyle bir orta sahası oldu ki Beşiktaş’ın, o bölgede oynayan hangi oyuncu topu ayağına alırsa alsın, her an öldürücü bir pasla forvetleri kaleci ile karşı karşıya bırakabiliyor.

Ricardinho için biz ne yazsak az, her şeyi ile komple bir lider ve Beşiktaş’ın çok ihtiyacı olan bir beyin. Saha içinde sürekli takım arkadaşlarını yönlendiriyor, hele ilk yarıda bir duran top organizasyonunda arkadaşlarını öyle bir yerleştirdi ki, yeteneğinden ziyade, üstün futbol zekasını da bizlere göstermiş oldu.

Serdar’ı Beşiktaş’a kazandıran Tigana’ya ne kadar teşekkür etsek az, ama ben kendi adıma Tigana’yı asla affedemeyeceğim gibime geliyor. Takımdaki bu potansiyeli biz defalarca yazdık, ama Tigana o zamanlar hep bildiğini okudu, şimdi ise muhtemelen yukardan gelen bir baskı ile takım doğru sistem ile sahaya çıkınca, devre arası çok iyi çalıştık, her şey yoluna girmeye başladı diyor,ama Beşiktaş’ı biraz yakından takip eden herkes çok iyi biliyor ki, bu kadro hiç çalışmadan bile sahaya çıksa zaten bu futbola yakın bir oyun sergiler. Aklımıza ilk yarıda kaybedilen o puanlar ve kötü futbol geldikçe, insan ister istemez sinirleniyor.

Tribünler, Beşiktaş coştukça onunla beraber coşuyor, futbolcular ile beraber rakibin üstüne yükleniyor. Tribünlerden kazınan küfürler umarım geri gelmez ve sadece takımına destek veren Beşiktaş seyircisi, en iyi yaptığı bu işi yapmaya devam eder, çünkü ligin ilk yarısında çekilen o kadar sıkıntıya rağmen onlar hep oradaydı, sürekli hak ettikleri başarı ve mutluluk ise artık onları her hafta İnönü stadında bekliyor.

Antep maçında kaybedilen puanlara rağmen oynanan iyi futboldan sizlere bahsetmiştim, şimdi ise Beşiktaş’ın önünde zorlu bir viraj var. Eğer sistem bozulmaz ve birazda şans bu takımın yanında olursa önündeki iki deplasmandan alacağı altı puan , Beşiktaş’ı Galatarasay maçına oldukça moralli ve güçlü çıkartır. Bu gece de gördük ki, Beşiktaş artık maçın kontrolünü elinde tutan takım, istediği zaman temposunu düşürüp, istediği zaman artırabiliyor, böyle bir Beşiktaş’ı seyredip yorumlamak da bizlere keyif veriyor.

Eray Erdal
  Alıntı ile Cevapla