Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-02-2007, 09:49   #6
imparator
Guest
 
imparator - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Bu çatışmalara bir son vermek için birisi deveye arkasından saldırarak onu yere yıkmış, bu arada da, Hz. Ebu Bekir'in oğlu Muhammed, Hz. Ali tarafından koşarak Hz. Ayşe’nin korunmasına hizmet etmişti. Hz. Ali de Hz. Ayşe’nin yanına gelerek hatırını sormuş, birkaç günlük istirahatten sonra onu, kardeşi Muhammed b. Ebu Bekir ile birlikte Medine'ye göndermişti. Hz. Ayşe ile beraber Basra'nın ileri gelen ailelerine mensup kırk kadar kadın refakat etmişti. Hz. Ayşe Basra'dan ayrılırken, kendisi ile Hz. Ali arasındaki mücadelenin yanlış anlaşılmadan ileri geldiğini söyledi. Hz. Ali de Rasûl-i Ekrem'in muhterem haremine her türlü tazim ve hürmeti göstermenin bir görev olduğunu belirtti. Hz. Ayşe, hicretin otuz altıncı yılı Recep ayında Medine'ye doğru hareket etti.
Nihayet Hz. Ali 4 Aralık 656 tarihinde bu problemi de atlattı. Bu olaydan sonra hilâfet merkezini Küfe’ye taşıyarak, şahadetine kadar orada kaldı.
SIFFİN SAVAŞI



Dördüncü Rasid Halife Hz. Ali (r.a) ile ona isyan eden Suriye valisi Muaviye b. Ebu Süfyan arasında M. 657 yılında, Fırat’ın sağ kıyısına yakın Rakka'nın doğusunda bulunan Sıffin'de yapılan savaş.

  Alıntı ile Cevapla