Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-02-2007, 21:44   #1
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Wal-Mart’ın Rusya’daki iş ortağı Ramstore olabilir

Rusya pazarına girmek için iş ortağı arayan Amerikalı dünya perakende devi Wal-Mart’ın olası adayları arasında Koç Grubu’na bağlı Rusya’da faaliyet gösteren Ramstore da bulunuyor.

Wal-Mart Başkan Yardımcısı Juan Figuereo, günlük Rus gazetesi Vedomosti’ye yaptığı açıklamada, "Daha önceki deneyimlerimize dayanarak, Rusya pazarına girmede en başarılı strateji olarak bir süpermarket işletmecisi ile ortaklık yapmayı görüyoruz" dedi.

EN UYGUN ADAYLARDAN BİRİ: Dünyanın en büyük perakende zincirleri arasında yer alan Wal-Mart, Rusya’nın birkaç büyük perakendecisiyle işbirliği olasılıklarını görüştü. Vedomosti’ye göre, Wal-Mart’ın iş ortaklığına gidebileceği en uygun adaylar arasında Koç Grubu’nun Ramstore’u, Saint Petersburg merkezli Lenta ve Rus yiyecek perakendecisi X5 Retail Group yer alıyor. Rusya İstatistik Kurumu’un (Rosstat) verilerine göre, Rusya’da, kişi başına tüketim yüzde 21 oranında artarak 2003 yılına göre, 2005-2006 yıllarında ikiye katlandı.

RAMSTORE’UN RUSYA YATIRIMLARI: Koç Topluluğu şirketlerinden Migros Türk, 6 ülkede faaliyet gösteren Ramstore zincirinin 78 ve 79’uncu halkaları ve 10’uncu alışveriş merkezini Moskova’da 2006’da hizmete açtı. İçinde kapalı yüzme havuzu bile bulunan Ramstore Kapitoli Alışveriş Merkezi Vernatskovo, 135 milyon dolara mal oldu. Migros ve Enka’nın, Rusya’da 1997 yılından bu yana yaptığı Ramstore yatırımlarının tutarı 2006 yılı sonunda 600 milyon doları buldu. Ramstore, Rusya, Azerbaycan, Kazakistan, Bulgaristan, Makedonya ve Kırgızistan olmak üzere yurtdışında 6 ülkede faaliyet gösteriyor.
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla