Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14-02-2007, 17:27   #1
Meric
Yardımcı Admin
 
Meric - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Turkcell, elimizde güçlenir, Türk kimliği de zarar görmez'

Erdal Durukan küresel ekonomide şirkete kimin sahip olduğunun önemli olmadığını, şirketin Türkiye'de yatırımlarına devam ederek bölgesel güç olmasının önem taşıdığını söyledi.

Turkcell'in yüzde 37.2 hissesine sahip Tellia Sonera'nın Avrasya Başkanı Erdal Durukan 3GSM Kongresi'nde yaptığı açıklamada Turkcell'in havadan gelmediğini belirterek, Turkcell yönetiminin Tellia Sonera'nın eline geçmesiyle Türk şirketi algılamasının zarar görüp görmeyeceğiyle ilgili soruya; şirketin Türk şirketi kimliğine zarar vermeyeceğini tam tersine daha da güçleneceğini vurgulayarak yanıtladı. Durukan, "Turkcell hem Ericsson'un hem de Tellia Sonera'nın desteğiyle kuruldu. Bence Telsim Vodafone veya Avea da birer Türk şirketidir. Türkiye'ye yatırım yapan her şirket, Türk şirketidir. Biz yatırımlarımıza, bilgi ve teknoloji transferi yaparak şirketi güçlendirmeye devam ederiz" diye konuştu. Durukan, Tellia Sonera'nın yatırımlarında yerel kimliğin korunmasına da dikkat ettiğini, Azerbeycan, Kazakistan, Moldova ve Gürcistan'daki yatırımlarında şirketlere bilgi ve tecrübeleriyle güç kattıklarını, büyüme stratejilerini buna göre kurguladıklarını vurguladı. Tellia Sonera'daki devlet hisselerinin küresel şirket algılamasına zarar vereceği görüşüne katılmadığını belirten Durukan, şirketin tamamen bağımsız bir yönetim yapısı olduğunu kaydetti.

BİRLİKTE
ÇÖZERİZ
Erdal Durukan, Turkcell hisseleriyle ilgili tahkim sürenin devam ettiğini, halen ortaklar arasında bir görüşme olmadığını ancak tahkim kararı dışında herhangi bir alternatifleri olmadığını belirtti. Durukan, 'Konuyla ilgili tazminatı da kapsayan B planınız var mı' sorusuna ise 'B planımız birlikte çözüm' yanıtını verdi. Tahkim kararı gereğince Çukurova Grubu'nun geçmişteki anlaşmada sattığı yüzde 27 hissenin şu anda grupta olmadığını, Durukan'a, böyle bir devrin mümkün olup olmadığını hatırlattığımız da ise yanıt şu oldu: "Göreceğiz." Turkcell'de ortaklık yapılarını 2005 yılında yapılan anlaşmayla artırsalardı, şirketin çok daha hızlı şekilde büyüyeceğini söyleyen Durukan, şu anda da anlaşma sağlanırsa bu hedeflerini gerçekleştireceklerini söyledi.

AVRASYA'DA YATIRIM
TeliaSonera'nın yüzde 75'ine sahip olduğu Fintur'un Avrasya'da büyüyen pazarlara yatırım yaptığını söyleyen Erdal Durukan Avrasya bölgesinde genel anlamda iyi giden ekonomik süreçte şirket olarak en iyi durumdaki örneklerden biri olduğunu söyledi. Fintur şu an yatırım, ciro ve Turkcell hariç olmak üzere 6.7 milyona ulaşan abone sayısıyla bölgedeki en büyük telekom operatörü konumunda bulunuyor. Fintur, Azerbaycan, Moldova, Kazakistan ve Gürcistan'da faaliyet gösteriyor.

CİLİV'İN TECRÜBESİ
Şirketin yeni Genel Müdürü Süreyya Ciliv'in yönetim kurulunun ortak kararı olarak atandığına dikkat çeken Durukan, konuyla ilgili sözlerine şöyle devam etti: "Bilgisayar teknolojileri, internet ve mobil teknolojiler artık iç içe girdi. Süreyya Ciliv'in profili de bu anlamda çok önemli. Turkcell şu anda lider. Süreyya Bey'in de bu bayrağı alıp daha ileriye taşıyacağına inanıyoruz. Turkcell'in lider konumunu muhafaza etmesini sağlayacağına inanıyoruz."
__________________


http://img81.imageshack.us/img81/9771/topmain8dd3mg5.jpg
Meric Ofline   Alıntı ile Cevapla