Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14-02-2007, 17:32   #1
Meric
Yardımcı Admin
 
Meric - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Trilyon dolarlık fon gözünü Türkiye'ye dikti

Dünyanın en büyük varlık yönetim şirketlerinden biri olan Merrill Lynch'in iştiraki ABD'li BlackRock, Türk hisse senetlerindeki alımlarını hızlandırdı.
1 trilyon doların üzerinde bir varlığı yöneten BlackRock, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (İMKB) gönderdiği açıklamalarda yaptığı alımlar sonrasında Adana Çimento, Vestel Beyaz Eşya ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'nda (TSKB) sahip olduğu hisselerin şirket sermayelerine oranının yüzde 5'in üzerine çıktığını bildirdi.

Merrill Lynch Türkiye'nin Genel Müdür Başyardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Osman Kökmen, BlackRock'ın söz konusu hisselerde yaptığı alımların Merrill Lynch'den bağımsız olduğunu ifade ederek "BlackRock yatırım kararlarını Merrill Lynch'ten bağımsız yapıyor. Merrill Lynch'in Türkiye ofis açması, BlackRock'ın alımlarında etkili değil" dedi.

BlackRock'ın, İMKB'ye gönderdiği açıklamalara göre, şirket borsadan yaptığı alımlarla Adana Çimento (A) hisselerinin yüzde 6,37'sine, TSKB'nin yüzde 5,14'üne, Vestel Beyaz Eşya'nın ise yüzde 5,19'una sahip oldu. Tüm dünyada kurumsal ve bireysel yatırımcılara portföy yönetimi, risk yönetimi ve danışmanlık hizmeti veren BlackRock'ın yönettiği varlıkların toplam değeri 1 trilyon 45 milyar dolar seviyesinde bulunuyor. BlackRock tüm dünyada hisse senedinin yanı sıra döviz, gayrimenkul ve alternatif yatırım araçlarına da yatırım yapıyor.

1988 yılında kurulan BlackRock, 29 Eylül 2006'da bir diğer dünya devi olan uluslararası yatırım bankası Merrill Lynch'in portföy yönetimi şirketiyle (Merrill Lynch Investment Manager) birleşti. Merkezi New York'ta bulanan BlackRock, 4 bin 700 çalışanıyla 18 ülkede 36 ofisiyle faaliyet gösteriyor. BlackRock'ın yüzde 49'u Merrill Lynch'e, yüzde 34'ü PNC Financial Services Group'a ait. Halka açık kısım ve çalışanların şirketteki payı ise yüzde 17 civarında.
__________________


http://img81.imageshack.us/img81/9771/topmain8dd3mg5.jpg
Meric Ofline   Alıntı ile Cevapla