Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14-02-2007, 17:32   #1
Meric
Yardımcı Admin
 
Meric - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
PO, Maliye ile uzlaşma yolu arıyor

Petrol Ofisi, Maliye Bakanlığından uzlaşma talebinde bulunulacağını bildirdi. PO, uzlaşma sağlanamadığı takdirde de yüce Türk mahkemesine başvuracağı açıkladı.
Petrol Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, ''şirketle ilgili bir vergi inceleme raporunun, yasalara göre açıkça suç olmasına rağmen basına sızdırıldığı, bazı basın kuruluşlarınca da, rapor içeriği ve gerçekler, şirketin özellikle büyük ortağını zarara uğratmak amacıyla çarpıtılıp olayın aslından uzaklaşılırken, küçük yatırımcıların da zarara uğradığı ve zarara uğramaya da devam ettiği'' görüşlerine yer verildi.

Açıklamada, söz konusu vergi inceleme raporunun gündeme gelmesinden itibaren yasal merciler tarafından şirkete iletilen her türlü ihbar ve raporun şeffaf bir şekilde kamuoyu ile anında paylaşıldığı ifade edilerek şunlar kaydedildi: ''Söz konusu vergi inceleme raporunda ortaya konulan husus, bazı basın kuruluşlarınca saptırıldığı gibi vergi kaçakçılığı değildir. Olayın temeli, 'Maliye Bakanlığının onayladığı ve yargı kararlarıyla da belgelendirildiği şekilde, iştirak hissesi alımına ilişkin kur farkı ve faiz giderlerinin gider yazılması' hakkındadır.''

Şirketin yaptığı uygulamanın doğruluğuna ilişkin olarak Maliye Bakanlığının değişik şirketlere verdiği görüşlerin, yargı kararları ve uzman görüşlerinin kamuoyu ile paylaşıldığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi: ''Bilindiği gibi Maliye Bakanlığı uygulamalarının her kurum için yeknesak olması asıldır. Bu ilkeden hareketle şu ana kadar şirketimize bildirilen Bakanlık raporlarına karşı görüşlerimizi, kanıtları ve dayanakları ile birlikte ortaya koyarak Maliye Bakanlığından uzlaşma talebinde bulunacağız. Eğer uzlaşma sağlayamazsak yüce Türk yargısına başvuracağız. Gerçekler ancak bundan sonra anlaşılacaktır.''

Açıklamada, ''henüz daha bu safhalar başlamadan ve hiçbir yargı kararına dayanmaksızın, Petrol Ofisinin büyük ortağının rakibi bazı basın kuruluşlarınca olağan haber boyutlarını aşarak'' yayın yapıldığı ve Petrol Ofisinin de, ''bu basınca yargısız infaz edilip, vergi kaçakçısı olarak ilan edildiği'' ifade edildi. Şirketin uygulamasının, ''kesinlikle Türkiye'deki genel ve yasal uygulamadan farklı olmadığının'' belirtildiği açıklamada, şirketin, itibarını zedeleyici ve gerçeğe aykırı haber yapan tüm kişi ve kuruluşlara karşı yasal hakkını kullanacağı bildirildi.
__________________


http://img81.imageshack.us/img81/9771/topmain8dd3mg5.jpg
Meric Ofline   Alıntı ile Cevapla