Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15-02-2007, 11:13   #1
iLHAN-MANSiZ
Guest
 
iLHAN-MANSiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Arrow Beşiktaş centilmen, tribünler ateşli

Beşiktaş, bu sezon oynadığı maçlarda rakip takımlara karşı verdiği mücadelede centilmence tutum sergilerken, taraftarının da tribünde fazla ateşli olmasının faturasını ağır ödedi.

Sezonun ilk haftalarında tepki çeken kaleci Runje, takımın en centilmen oyuncusu oldu. Siyah-Beyazlı takım, bu sezon ligde oynadığı 20 maçta 3 kırmızı, 29 da sarı kart görerek son beş yılın en centilmen dönemini yaşadı. Fakat saha içindeki mücadele tribünlere çok yansımadı. Beşiktaş taraftarı deplasmada olsa da takımlarını yalnız bırakmazken destekte aşırıya kaçınca ceza almaktan da kurtulamadı. Son olarak Gaziantep maçındaki olaylar sonrasında kulüp 1000 YTL ceza aldı. Futbolcular ise rakiple ya da hakemle uğraşmak yerine görevini yaptı. Beşiktaş bu sezon toplam 361 bin YTL ceza alırken bu rakamın 241 bin YTL'si de tahkim tarafından onandı. 17 kez de PFDK'ya sevk edilen Siyah-Beyazlı kulüp, cezanın 240 bini çirkin tezahürat, 83 bini de saha içi olaylardan dolayı ödemek zorunda kaldı. Centilmen Beşiktaş, taraftarı nedeniyle bir maçı da seyircisiz oynamak zorunda kaldı.


Süper Lig'deki 18 takım içinde şu ana kadar en az sarı kart gören Kartal, geçmiş yıllara oranla daha sakin bir görüntü sergiliyor. 1997-98 sezonunda 20 maçta 28 sarı kart gören Beşiktaş, 9 sezon sonra en az sarı kart gördü. Takımın en hırçınları olarak kırmızı kart gören Mert Nobre, İbrahim Toraman ve İbrahim Akın öne çıktı. Baki Mercimek ve Burak Yılmaz ise 4'er sarı kart görerek sıralamada önde giden oyuncular oldu. Beşiktaş, 2003-2004'te 8 kırmızı, 52 sarı ve 2004-2005'te 9 kırmızı, 38 sarı ile en hırçın sezonlarını yaşadı.

20 haftalık lig periy****da 7 kırmızı, 48 sarı ile en hırçın takım Gençlerbirliği olurken Beşiktaş ise 3 kırmızı, 29 da sarı kart gördü. Antalyaspor kırmızı kart görmezken 43 sarı kart ile cezalandırıldı.

Bu arada Beşiktaş yarın oynayacağı Konyaspor maçının hazırlıklarını sürdürüyor. Sakatlıkarı bulunan Fahri Tatan ve Gökhan Zan, takımla çalışmaya başlarken bu oyuncuların Konya karşısında forma giyebileceği belirtildi.

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS)'nin Del Bosque ve yardımcılarına 6 milyon 706 bin 430 Euro tazminat ödeme kararı üzerine Siyah-Beyazlı takım, karşı atağa geçti. Nevio Scala'nın sözleşmesinde olduğu gibi yerel mahkemeler üzerinden olayı çözmek için çaba harcayacak. Başkanın ise olayın çözülmesi için 1 milyon 300 bin Euro vermeyi kabul ettiği belirtildi.

Temel Yirmibeşoğlu / Zaman


kaynak SuperSpor – Beşiktaş centilmen, tribünler ateşli - 15 Subat 2007 (Turkcell S.Lig)
  Alıntı ile Cevapla