Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15-02-2007, 23:52   #1
The_Black_One
 
The_Black_One - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Yüksek gerilim hattı!

Fenerbahçe ve Galatasaray Spor Kulüpleri arasındaki gerginlik artıyor. İki ezeli rakibin mücadelesi sahalardan sonra basına karşı yapılan açıklamalara sıçradı.

UEFA Kupası'nda AZ Alkmaar'ı evinde konuk eden Fenerbahçe'de maç öncesi Türkiye Futbol Federasyonu başkanı Haluk Ulusoy'un 'Kadıköy'ye gideceğim' açıklamasına karşı yapılan 'Zaman ve mekan uygun değil' cevabı belirsiz bir savaşında kıvılcımlarını yaktı. Bu açıklamanın ardından Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Özhan Canaydın bir basın toplantısı düzenlemiş ve F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile bir sorunu olmadığını fakat Haluk Ulusoy'un Saracoğlu'na gidememesini üzücü olarak nitelendirmişti.

İşte ne olduysa Fenerbahçe yönetiminin bugün akşam saatlerinde yaptığı açıklamayla oldu. Sarı-Lacivertli kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada Canaydın hedef alındı ve Ulusoy-Fenerbahçe gerilimine söz düellosu ile katılan başkana ağır bir cevap verildi. Bu cevabın ardından hemen ise Özhan Canaydın ve Galatasaray cephesi jet bir açıklama yaptı, Fenerbahçe'nin bu açıklamasının tamamen gündem değiştirme amaçlı olduğunu vurguladı. İki kulüp arasındaki gerilim bugün adeta doruğa ulaştı. İşte o gerilimi yaratan açıklamalar;
F.Bahçe Spor Kulübü'nün Özhan Canaydın'ın açıklamalarının ardından verdiği cevap:
Fenerbahçe Kulübü, Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın'ın bazı açıklamalarından duyulan rahatsızlığı dile getirirken, internet sitesinde yapılan açıklamada, ''Yönetimimiz ve camiamız, her türlü çirkin sataşma ve tahriğe rağmen sükunetini korumaya çalışmaktadır. Özellikle Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın ve yönetiminin söylemleri ve tavırları, bizi böyle bir açıklaya yapmaya itmiştir'' denildi.
Özhan Canaydın'ın, kendisini hiç ilgilendirmeyen, Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'un, maçlarını izlemeye gelmesi konusunda bile Fenerbahçe Kulübü'nü hedef gösterecek sözler söylemekten çekinmediği öne sürülen açıklama şöyle:
''Sayın Canaydın, konuyu günler öncesinde gerçekleşen bir düğün töreninde yaşananlara getirerek haddini aşmaktadır. Üstelik Sayın Canaydın, konulara kendi yorumlarını getirirken olayları çarpıtmaktan da hiç kaçınmamaktadır. Aynı Galatasaray Kulübü Başkanı, tüm bu çarpıtma ve ithamlarının ardından da sporda barış ve kardeşlik mesajları vermektedir. Sayın Canaydın'ın bu herkese yaranmaya çalışan tutumu, kendisine ve temsil ettiği camiasına yakışmayan ve artık kamuoyunca da kabul edilen bir tutarsızlık örneğidir.
Futbol Federasyonu başkanının UEFA Kupası maçımıza gelmesi konusunda fikrimizi daha önce açıklamıştık. Açıklamadan da anlaşılacağı gibi, amacımız son dönemde futbolda yaşanan, herkesçe malum gerginliklerin, son derece kritik bir maçta yaratabileceği olumsuz birtakım gelişmeleri önlemek amacını taşıyordu. Bunun ötesinde, federasyon başkanının hangi maça gideceği ve gittiği bir maçta nerede oturacağı, tamamen kendi takdiridir. Kaldı ki buna ilişkin prosedür, yasal mevzuatta malumdur.''
AÇIKLAMANIN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...
Galatasaray Spor Kulübü'nün bu açıklamanın hemen ardından jet cevabı:
Galatasaray Kulübü, Fenerbahçe Kulübü'nün, başkan Özhan Canaydın'ı hedef alan açıklamasına, aynı yolla yanıt verdi. Galatasaray Kulübü'nün internet sitesinden yapılan duyuruda, Fenerbahçe Kulübü'nün ''Beyefendilik ve Doğru Duruş'' başlıklı açıklamasının, kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın, günümüzde Türk sporunda oynadığı rol konusunda açık bir itiraf niteliğinde olduğu ifade edildi.
Açıklama şöyle:
''Bu açıklama, özellikle 14 Mayıs 2006 gecesi yaşadığımız 16. şampiyonluğumuzun ardından, bütün kamuoyu önünde oynanan 'istifa' senaryosu gibi, son günlerde yaşadıklarıyla, yine çaresiz kalarak başvurdukları, eski taktiklerinin yeniden gündeme getirilmesinden başka bir anlam taşımamaktadır. İlginç bir biçimde müşahade edilmektedir ki Fenerbahçe Kulübü Başkanı, ne zaman kendi iç sorunlarıyla başbaşa kalsa, aynı taktiği uygulayarak gündemi değiştirmek, odağı başka tarafa çevirmek üzere, kamuoyu ve medyanın gündemine yepyeni bir polemik konusu sunma çabasına girmektedir. "
AÇIKLAMANIN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

15.02.2007 Click the image to open in full size.
Kaynak : SuperSpor ve Ajanslar
The_Black_One Ofline   Alıntı ile Cevapla