Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-02-2007, 09:02   #59
özgür_1903
Kıdemli Kartal

özgür_1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Beşiktaş’ta, Vicente Del Bosque davasının Fenerbahçe Yöneticisi Avukat Şekip Mosturoğlu’nun ortağı olduğu şirkete verilmesi, gündeme bomba gibi düştü. Aynı zamanda kongre üyesi ve uluslararası birçok tecrübeye sahip olan Levent Erdoğan, Ali Rıza Dizdar, Ahmet Akpınar ve Erdoğan Tuncer gibi Beşiktaşlı avukatlara tek kelime danışılmadan dava Mosturoğlu ve ortağı Ayhan Çopuroğlu’na verilmişti.

Aksu teklif etti
Dönemin İkinci Başkanı Murat Aksu’nun, Şekip Mosturoğlu ile Türkiye Futbol Federasyonu’nda yönetimde bulunduğu dönemde yakın dostlukları bulunduğu ve davanın bu ekibe verilmesi için Başkan Yıldırım Demirören’e teklif yaptığı belirtildi. Ariel Ortega davasında görev yapan İtalyan Avukat Manzelli Ettore’nin de ekibe dahil edildiği davanın 6.7 milyon Euro gibi büyük bir rakamla aleyhte sonuçlanmasına Siyah-Beyazlı camiadan büyük tepkiler doğdu.

Akpınar: Söylentiler var
Beşiktaş Kongre Üyesi Avukat Ahmet Akpınar, “Kulübün hukuk kurulu var. Bizler gibi dışarıda görev yapan birçok avukat da cabası... Mesela aynı durumda Fenerbahçe Kulübü bana teklifte bulunsa, etik olmayacağını düşünüp kabul etmezdim. Mosturoğlu Fenerbahçe Asbaşkanı. Yani Başkan Aziz Yıldırım’ın olaydan haberdar olmamasının imkanı yok. Geçen yıl kazanılan Türkiye Kupası, ligde Beşiktaş’ın şampiyonlukta iddialı olması, insanların aklına bu tip şeyler getiriyor. Doğal olarak herkes, ‘Acaba Yıldırım mı böyle istedi’ diyor” ifadesini kullandı.

Ayhan Çopuroğlu: Çirkinlik!
Aynı zamanda Mosturoğlu’nun ortağı olan ve davayı takip eden Ayhan Çopuroğlu, ortaya atılan iddialara açıklık getirdi. Çopuroğlu, “FIFA’da ve CAS’ta baktığım 4-5 tane dava var. Ben bu görevi, Yıldırım Demirören ile Murat Aksu’nun ricası üzerine aldım. Avukatlık, doktorluk gibidir. Bu mesleğin dini, ırkı, takımı olmaz. ‘Bu işin arkasında Aziz Yıldırım var’ türündeki söylentileri saçmalık olarak değerlendiriyorum ve çirkin buluyorum” diye konuştu.

Şimdi ne olacak?
Siyah-Beyazlı kulüp, CAS’ın şok kararı sonrasında dört koldan harekete geçti. Her ihtimali göz önünde bulunduran Beşiktaş Kulübü, tüm itirazlarının olumsuz cevap görmesi halinde küçülme yoluna gidecek. Çünkü, CAS’ın belirlediği rakam, kesinlikle taksitlere bölünmüyor. Böylece transfer başta olmak üzere nakit akışında büyük sıkıntı yaşayacak olan Kara Kartal, bu kâbustan kurtulmanın yollarını arıyor. Öte yandan daha önce İsviçre Federal Mahkemesi’ne, CAS’ın aldığı kararlarla ilgili 5 kez müracaat edilmesine karşın olumsuz karar çıkması da Beşiktaş açısından sorun teşkil ediyor. Ortak bir rakamda anlaşmak için Del Bosque’nin kapısını çalan Beşiktaş’a, İspanyol hocadan yanıt gelmedi. Bosque, Siyah-Beyazlılar’ın telefonlarına bile çıkmıyor.

Orhan Yıldırım