Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-02-2007, 10:31   #1
özgür_1903
Kıdemli Kartal
 
özgür_1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Futboldaki ikililer -Vedat OKYAR

Futboldaki ikililer
Click the image to open in full size.İkili eşleşmeler, iyi kullanılırsa takımların balans ayarlarıdır. Bizim işimiz Beşiktaş’la. Beşiktaş’taki şimdiki değişimi Koray’la Serdar’ın iyi ikili oluşturduklarına bağlıyorum.

100. yılda şampiyon olunurken Tayfur-Giunti ikilisinin büyük katkıları vardı. Birbirlerine uyumları, hem ileri giderken, hem geri dönerken büyük katkı yapıyordu.

Şimdiki eşleşme Beşiktaş’ın nefes payı oldu. Kleberson kötü oyuncu değil, kötü oynuyor. Faydasından çok zararı dokundu. Zaten ön libero değil, Tigana öyle kullandı. Yanlış kere de yanlıştı. O mevkideki bir oyuncu %80 top kaybıyla oynayamaz. Oynarsa da, Beşiktaş’ın başına gelenler olur. Tigana artık kafayı değiştirmezse kenarda kendi, sahanın içinde de takımı rahat eder.

*****
Deplasman hesabı
Beşiktaş’ın ilk yarıdaki deplasman seyir defterine şöyle bir göz atalım. Oynanan 8 deplasman, atılan 8 gol var, yenilen 7... Antalyaspor maçı ekstra bir maç, her zaman olmaz; 4 atmışsın, 4 yemişsin. O maçı hesaptan düşelim. 7 maçta atılan 4 gol az. Yenilen 3 gol, iyi. Bu kadar kısır döngüde şampiyonluğa ortak olunmaz. Beşiktaş’ın deplasmanda daha fazla gol atma mecburiyeti var. İlk ayakta oynanacak iki deplasman oyunu, köşe başı maçları. Alınacak 6 puan, Beşiktaş’ı en büyük adaylardan biri yapar.

Beşiktaş özgüvenini kazandı. Başroldeki oyuncular form tuttu. İki deplasmanı geçecek gücü var, özgüven tazelendi. Beşiktaşlı oyuncular bu hesabı kitabı iyi yaparlarsa istediklerini sahadan çıkarırlar. Beşiktaş’ın ilk yarıdaki deplasman seyir defterine şöyle bir göz atalım. Oynanan 8 deplasman, atılan 8 gol var, yenilen 7... Antalyaspor maçı ekstra bir maç, her zaman olmaz; 4 atmışsın, 4 yemişsin. O maçı hesaptan düşelim. 7 maçta atılan 4 gol az. Yenilen 3 gol, iyi. Bu kadar kısır döngüde şampiyonluğa ortak olunmaz. Beşiktaş’ın deplasmanda daha fazla gol atma mecburiyeti var. İlk ayakta oynanacak iki deplasman oyunu, köşe başı maçları. Alınacak 6 puan, Beşiktaş’ı en büyük adaylardan biri yapar.

Beşiktaş özgüvenini kazandı. Başroldeki oyuncular form tuttu. İki deplasmanı geçecek gücü var, özgüven tazelendi. Beşiktaşlı oyuncular bu hesabı kitabı iyi yaparlarsa istediklerini sahadan çıkarırlar.

*****
Terim’e mektup
Milli Takım, hepimizin takımı. Konuşurken de yazarken de zedelensin istemem, özen gösterip mesuliyet yüklenirim. Gürcistan maçı, karşılığı puan olmayan maç. Benim pek umrumda değil. Karşılığı puan olan maçları çok daha iyi oynayıp istediğimizi sahadan alırız diye düşünüyorum. Hani bir yerde sahanın içi düzelir diye beklentim var. Ama sahanın kenarı kötü.

Fatih kardeş, sabıkalı bir takım olduk. UEFA’nın gözü üstümüzde. En ufak bir falsoda katmerli ceza vermek için gözlerini dört açmış bekliyorlar. Dostluk maçında bile oyunculara fren yapamadın. İlk önce bu işi halledeceksin. Bunu halledecek ağırlığın var. Futbolcu eskisi bir ağabeyin, bunu senden rica ediyor.

*****
Yanal’a tavsiyeler
Beşiktaş’ın Yugoslav bir hocası vardı, 3-4 sene önce kaybettik. Kendi dinince dinlensin. Ondan çok şey öğrendim. Çok büyük bir futbol adamıydı. Felsefesi çok değişikti. Hücum futbolu için “Fanteziden öteye gitmez” derdi. “Futbola romantik bakan yanar” diye dile getirirdi.

Yanal kardeş, futbolda yeri olmayan fantezilerin peşinde. Ailecek öbür kaleye gitmek akılcı iş değil. Kıçın açık futbol oynanır mı? Oynanır diyorsan, 3 maçta 11 gol yer, oturursun aşağı.

Lige çok iyi başladın, abartılı bir çıkışın vardı. Düşüşün de abartılı. İkisinin ortasını bulamadın. Senin takımın ne çok yukarılarda, ne de çok aşağılarda olmalı. Sakın ola da yanlış anlama, ben seni beğenenlerdenim. Romantik düşünmezsen her şey eskisi gibi olur.

*****
Her şeye maydanoz!
Spor yazarı değilim, futbol yorumcusuyum. Herşeye maydanoz olan adam da hiç değilim. Herşeyi bilmeyi değil, haddimi bilmeyi kendime öğrettim. Futbolu bilirim, ahkâm kesmem, biriktirdiklerimi aktarırım. Dini kendime lazım olan kadar bilirim. Magazin beni çok eğlendirir, içinde ben olmamak şartıyla...
__________________
iLk ÇıĞLıĞıM SoN NeFeSiM TeK AşKıM BEŞİKTAŞ'ım....
HeRşEyİn BiR sOnU vAr AmA BEŞİKTAŞ SeVgİsİnİn AsLa...!
özgür_1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla