Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-02-2007, 10:53   #2
özgür_1903
Kıdemli Kartal
 
özgür_1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Beşiktaş Taraftarıyla Futbol Oynamak Çok Güzel”
16.02.2007 10:23

Genç futbolcumuz Serdar Kurtuluş, Yavru Kartal Dergisi Şubat sayısında Fun Club üyelerimiz Betül Özsomer ve Ertuğrul Kalkan'ın sorularını yanıtladı. Ben Betül Özsomer... Kozyatağı Kazım Karabekir İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisiyim. Doğuştan Beşiktaşlıyım ve Yavru Kartal Fun Club Üyesi’yim. Haftanın iki gününde BJK Voleybol Okulu’na gidiyorum. Beşiktaş’ı, sporu ve müziği çok seviyorum.
Ben Ertuğrul Kalkan... 14 Ocak 1996 İstanbul doğumluyum. Mimar Sinan Koleji 6. sınıf öğrencisiyim. Büyüyünce avukat olmak, aynı zamanda da futbolla hobi olarak ilgilenmek istiyorum.
Doğuştan Beşiktaşlıyım ve futbol takımımızın bütün maçlarını takip ediyorum. Yavru Kartal Dergisi’ni çok beğenerek okuyorum; bana bu imkanları sunduğunuz için de teşekkür ediyorum.
Biz Yavru Kartal Fun Club üyeleri olarak, futbolcu ağabeyimiz Serdar Kurtuluş’u BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde ziyaret ettik. Kendisiyle sohbet edip, birlikte fotoğraflar çektirdik. Daha sonra röportajımıza başladık. İşte futbolcumuza sorduğumuz sorular ve O’nun verdiği yanıtlar:
Betül Özsomer: Kupa maçında Galatasaray’a çok güzel bir vuruşla attığınız penaltıyı gole çevirmiştiniz. Ligde de penaltı atmayı düşünüyor musunuz?
Serdar Kurtuluş: Düşünürüm tabii ama daha çok yabancı oyuncularımız penaltı atıyor. Tabi bana da “at” deseler atarım.
Ertuğrul Kalkan: Profesyonel futbolcu olabilmek için hangi aşamalardan geçtiniz?
Serdar Kurtuluş: Öncelikle 8 yaşımdayken Bursaspor’un Futbol Yaz Okulu’na gitmeye başladım. Sonra yaşım ilerledikçe belli kategorilerde oynadım. Performansıma göre kategorileri atlayıp, profesyonel oldum.
Betül Özsomer: Bu sezon Bursaspor maçında kardeşinize karşı oynadınız. Neler hissettiniz?
Serdar Kurtuluş: Maç öncesinde Bursaspor’un soyunma odasına girdiğimde kardeşime oynayıp oynamayacağını sordum. Yedek olduğunu söyledi ama ısınmaya çıktığımda onun ilk 11’le ısındığını gördüm. Zeki Hocam da kardeşimin oynayacağını söyledi. Rakip olarak sahaya çıktığımızda gerçekten güzel anlar yaşadık. Aslında ben onu motive etmeye de çalıştım. Çünkü Beşiktaş’a karşı ilk maçını oynuyordu. Neticesinde güzel bir maç çıkardığına inanıyorum. İnşallah bu şansı iyi değerlendirir ve iyi bir yerlere gelir.
Ertuğrul Kalkan: Küçük yaşlarda futbola ilgi duymak derslerinizi olumsuz yönde etkiledi mi?
Serdar Kurtuluş: Ben kendimi bildim bileli futbola ilgi duyuyorum. Ama okul ve futbolu dengeli bir şekilde yürütüyordum. Çünkü ilk önce eğitim geliyor. Genelde kulüpler de okuyan futbolcu istiyorlar. Liseyi bitirdikten sonra üniversite de okumak isterdim. Bu sene sınavlara gireceğim. Beden eğitimi öğretmenliği ya da antrenörlük okumak istiyorum.
Betül Özsomer: İlk yarı çok puan kaybettik, ikinci yarı için neler söyleyeceksiniz?
Serdar Kurtuluş: Evet, bunun nedeni bana göre şanssızlıktı. Sezon başında yeni bir kadro oluşturulmuştu. Bunu bir dezavantaj olarak görüyorum. İkinci yarı gördüğünüz gibi müthiş bir çıkış yakaladık. Tüm oyuncuların performansının iyi olması, skorlara da yansıdı. Umarım, hep böyle devam eder ve sezon sonunda hedeflediğimiz şampiyonluğa ulaşırız.
Ertuğrul Kalkan: Futbolcu olmaya kimden etkilenerek karar verdiniz ve daha sonra hangi futbolcuları kendinize örnek aldınız?
Serdar Kurtuluş: Özel birisi yok ama hep futbolcu olmak istiyordum. Neticesinde bugünlere geldim. Şu anda kendime örnek aldığım bir futbolcu yok ama beğendiğim oyuncular var. Bunların birisi Nesta, diğeri de Emre Belözoğlu.

Betül Özsomer: Beşiktaş’ın basketbol ve voleybol maçlarına gidiyor musunuz?
Serdar Kurtuluş: Maalesef gidemiyorum.
Ertuğrul Kalkan: Beşiktaş formasıyla çıktığınız ilk maçta neler hissetiniz?
Serdar Kurtuluş: İlk resmi maçım Trabzonspor’laydı. Daha önce hazırlık maçlarında forma giymiştim ama resmi maçımda gerçekten çok heyecanlanmıştım. Bir de maç İnönü Stadı’ndaydı. Heyecanımı yenmekte zorlandım ama sonraki maçlarımda daha iyi oynadığıma inanıyorum.
Betül Özsomer: Eleştirildiğiniz zaman yorumlar hakkında neler düşünüyorsunuz?
Serdar Kurtuluş: İlk başlarda eleştiriler aklıma takılıyordu. Eleştirilere saygı duyuyorum ama beni olumsuz etkilemesine izin vermiyorum. Özellikle fazla gazete okumuyorum.
Ertuğrul Kalkan: Böyle güzel tesislere, böyle güzel taraftara sahip olan bir takım neden ligde zirvede değil?
Serdar Kurtuluş: Daha önce de dediğim nedenlerle, ilk yarıda kaybettiğimiz puanlar bizim şu anda zirvede olmamızı engelledi. Kolay puan kayıpları yaşadık. Bizim hedefimiz, her maçımızı kazanmak ve üstteki takımların puan kaybetmesini beklemek. Bunu yapacak oyuncu kadrosuna ve kapasiteye sahibiz.
Betül Özsomer: Avrupa liglerini takip ediyor musunuz? Avrupa’da tuttuğunuz takım var mı?
Serdar Kurtuluş: Fırsat buldukça izliyorum ama özel olarak tuttuğum takım yok. Daha çok İngiltere Ligi’nden zevk alıyorum.
Ertuğrul Kalkan: Takımımız, Süper Kupa’yı kazanınca neler hissetiniz?
Serdar Kurtuluş: Beşiktaş’a geldiğimde kazandığımız ilk kupa oldu. Hem Beşiktaş için hem de benim için güzel bir şeydi. Bu çok güzel bir duygu. O duyguyu anlatmakta, ifade etmekte gerçekten zorlanıyorum.
Betül Özsomer: Futbolun dışında neler yapıyorsunuz?
Serdar Kurtuluş: Genelde tesislerde vakit geçiriyorum. Fırsat buldukça da ailemin yanına gidiyorum. Tesislerdeyken internete giriyorum. Dışarıya çıktığımda da genelde Carrfour’a gidiyorum.
Ertuğrul Kalkan: Avrupa’da en çok hangi takımda oynamak isterdiniz, neden?
Serdar Kurtuluş: İlla bunun olması gerektiğini düşünmek yanlış olur ama eğer olursa da İngiltere Ligi’nde oynamak isterdim. Mesela Manchester United ya da Liverpool olabilir. Ama önemli olan asıl burada yakalayacağınız istikrardır. Benim ilk hedefim Beşiktaş’ta sürekli oynamak ve kalıcı olmak, daha sonra A Milli Takım...
Betül Özsomer: Sahaya çıkınca ne hissedersiniz? Taraftarlarımızdan etkilenir misiniz?
Serdar Kurtuluş: Genelde her maç öncesinde az da olsa içimde bir heyecan olur. Sahaya çıktığım zaman taraftarın desteği bana artı bir motivasyon veriyor. Bu sadece benim için değil, tüm oyuncular için de geçerli. Neticesinde takım olarak ateşleniyoruz. Beşiktaş taraftarıyla futbol oynamak gerçekten çok güzel bir şey.
Ertuğrul Kalkan: Benim yaşımda futbolcu olmak isteyen miniklere neler önerirsiniz?
Serdar Kurtuluş: Öncelikle kendilerine belli bir hedef koymalılar ve futbolun gereklerini yerine getirmeliler. Bunun başında çalışmak geliyor. Çalışınca zaten belli bir yere muhakkak gelirsiniz. Aynı zamanda da eğitime de önem verilmeli.
Betül Özsomer: Siyah-Beyaz rengimiz ve Kartal sembolümüz gerçekten harika. Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?
Serdar Kurtuluş: Her röportajımda şunu söylüyorum, benim her dönem siyah ve beyaz renklere ayrı bir sempatim vardır. Renklerimizi de, Kartal sembolümüzü de çok seviyorum.
Ertuğrul Kalkan: Bütün futbolcular, şampiyon olacağımıza inanıyor mu?
Serdar Kurtuluş: Tabii ki hepimiz buna inanıyoruz. Lig sonunda da umarım şampiyonluk hedefimize ulaşırız.
Betül Özsomer: Sinemayı sever misiniz? Ne tür müzik dinlersiniz? Araba kullanmaktan hoşlanır mısınız?
Serdar Kurtuluş: Araba kullanmayı ve müzik dinlemeyi çok seviyorum. Sinemaya da fırsat buldukça gidebiliyorum. Gittiğimde de genelde korku filmlerini tercih ederim.
Ertuğrul Kalkan: Küçükken Beşiktaş’ın maçlarını takip ediyor muydunuz?
Serdar Kurtuluş: Çok küçükken o kadar fazla takip edemiyordum ama ilerleyen yaşlarda daha çok takip etmeye başladım.
Betül Özsomer: Sabahları kaçta kalkarsınız?
Serdar Kurtuluş: Ben uykuyu severim. Çok geç yatmam ama erken kalkmak bana göre değil. Genelde saat 11.00-12.00 gibi uyanıyorum. O nedenle sabah antrenmanlarını da fazla sevmiyorum.
Ertuğrul Kalkan: Avrupa’da oynamak isteyen futbolcuların hangi yabancı dilleri bilmesi gerekiyor?
Serdar Kurtuluş: Bence İngilizce’yi iyi biliyorsanız, gittiğiniz hiçbir ülkede zorluk çekmezsiniz.
Betül Özsomer: İstanbul’da en çok nereyi beğeniyorsunuz?
Serdar Kurtuluş: İstanbul’u fazla bilmiyorum. Ailem Bursa’da olduğu için fırsat buldukça da onların yanına gidiyorum.
Ertuğrul Kalkan: Sizce iyi bir futbolcu olmak için üniversite bitirmek gerekir mi?
Serdar Kurtuluş: Her meslek dalında iyi bir eğitim gereklidir. Ben de üniversite okumayı çok istiyorum. Bir yandan da futbolcu olarak hayatınızı sürdüreceğinizin çok fazla garantisi yok.
Bu nedenle futbolla ilgili ya da ilgisiz bir üniversitede muhakkak okumak gerektiğini düşünüyorum.
Betül Özsomer-Ertuğrul Kalkan: Sorularımızı yanıtladığınız için çok teşekkür eder, başarılar dileriz.
__________________
iLk ÇıĞLıĞıM SoN NeFeSiM TeK AşKıM BEŞİKTAŞ'ım....
HeRşEyİn BiR sOnU vAr AmA BEŞİKTAŞ SeVgİsİnİn AsLa...!
özgür_1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla