4.1.2. Beslenme 4.1.2.1. Yöreye Ait Yemek Tarifleri Topalak Çorbası Malzemeler: Dört çay bardağı ince bulgur, iki çay bardağı un Bir çay kaşığı kimyon, bir çay kaşığı tuz İki yemek kaşığı sıvı yağ veya katı yağ Bir büyük soğan, bir kaşık biber salçası Bir kaşık domates salçası, bir su bardağı nohut Yarım kilo kemikli et, nane, limon Yapılışı: Bulgur sıcak su ile ıslatılır. İçine tuz, kimyon konulup yoğrulur. Biraz yumuşayınca bulgurun içine un katılıp yumuşayıncaya kadar yoğrulur. Yoğrulan hamurdan nohut büyüklüğünde parçalar alınıp avuç içinde yuvarlanır. Diğer taraftan kemikli et haşlanır. Nohut pişirilir. Tencere içine soğan rendelenir. Yağ konulur, soğanlar sararıncaya kadar pişirilir. Haşlanmış et parçaları ve doğranmış domatesler konulup pişirilir. Bir kaşık domates ile biber salçası da içine katılır. Haşlanmış et suyu ilave edilir, kaynamaya bırakılır. Su iyice kaynadıktan sonra içine yuvarlanmış bulgur hamuru atılır. Bir iki taşım iyice kaynatılır. Üstüne limon suyu ve nane atılır, servis yapılır. |