Sarımsaklı Köfte Malzemeler: Dört çay bardağı ince bulgur, iki çay bardağı un Bir yumurta, bir çay kaşığı kimyon Bir çay kaşığı tuz, bir büyük baş sarımsak Bir su bardağı zeytinyağı, iki yemek kaşığı biber salçası Üç büyük domates, bir demet maydanoz, bir adet limon Yapılışı: Tepsi içinde bulgur ıslatılır. İçine bir kaşık salça, kimyon, tuz, yumurta ve un konulup yumuşayıncaya kadar yoğurulur. Yoğrulan hamurdan nohuttan büyükçe parçalar alınır. Avuç içinde yuvarlandıktan sonra baş parmakla ortası delinmeyecek şekilde basılır. Diğer taraftan tencere içine dövülmüş sarımsak, iki kaşık biber salçası küçük doğranmış domatesler konulup kaynatılır. Bir tutam tuz yapılan hamura atılır, kaynatılır. Kaynayınca süzülür. Tepsi içine dökülür. Yapılan sarımsaklı sos, doğranmış maydanoz ve limon suyu konulup iyice karıştırılır. Servis yapılırken yanına turşu, domates dilimleri, turp konulur. |