Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-02-2007, 11:28   #1
Besiktasim_1903
Banned
 
Besiktasim_1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Angry Kurtlar Vadisi Terör dizisi yayından kaldırıldı

Click the image to open in full size.
İstanbul (AA) - "Kurtlar Vadisi Terör" dizisi, yapımcılığını üstlenen Pana Film tarafından yayından kaldırıldı.

Pana Film'in, dizinin yayımlandığı Show TV'deki açıklamasında, "23 yıldır Türkiye'nin gününü kana bulayan, ufkunu kapatan ve geleceğini körelten terör belasının arkasındaki karanlık gerçekleri konu edindiğimiz dizimizin yeni bölümlerine gelen yayın yasağı fiili bir durumdur" denildi.

Ön yargılı karalama kampanyalarına rağmen Kurtlar Vadisi Terör'ün birinci bölümünü her kesimden 30 milyon insanın izlediği ifade edilen açıklamada, "eserde şu veya bu kesime karşı en küçük bir ayrım ve aşağılama görülmediği, buna rağmen sansür çarkının dönmeye başladığı" savunuldu.

"Hiçbir hukuk devletinde görülmeyecek bir uygulamayla dizinin yayımlanmasının imkansız hale getirildiği" ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ya Kurtlar Vadisi yayından kalkacak ya da kanalın yayın izni iptal edilecekti. Yapımcı olarak bizim yaptığımız 30 milyon vatandaşın takdirini kazanan sanal bir gerçekliktir. Ama bu kitlenin beğenisini hiçe sayan sansürcü zihniyetin yaptığı somut bir gerçekliktir. Zira, dizinin henüz sadece bir bölümü yayımlanmış ve bu bölümde herhangi bir sakınca görülmemiş olduğu halde sonraki bölümler, ısmarlama bir takım kaygı ve tahminlerden hareketle ağır şekilde suçlanmıştır.

Oysa Kurtlar Vadisi, daha birinci bölümün ilk sahneleriyle birlikte bu ülkede her şeye rağmen herkesin kardeş olduğu bilincini pekiştirmek için en etkili örneği vermiştir. Dizinin en güçlü mesajlarla vurguladığı Kürt ve Türk'ün kardeşliğinden rahatsız olanlar Kurtlar Vadisi'ni suçlamış, yayın engellenmiştir.

Kurtlar Vadisi, yaklaşık çeyrek yüzyıl boyunca bu ülkenin 40 bin insanına kıyan senaryoyu yazdıran ellerin parmak izlerini sanal laboratuvarda teşhis edeceği için mi linç uygulamasına hedef olmuştur? Kurtlar Vadisi, kanlı sürecin yol açtığı dolaylı-dolaysız 300 milyar dolarlık kaybın hesabını sorgulayacağı için mi sakıncalı bulunmuş ve susturulmak istenmiştir?"
__________________
Vicdanı Tertemizdi, Çünkü Onu Hiç Kullanmamıştı...
Besiktasim_1903 Ofline