Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-02-2007, 14:14   #1
ferro1903
Banned
 
ferro1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Yordanov "Milli Takımla İşim Olmaz"

"Artık Milli takımla işim olmaz"

Ankaragücülü Alex Yordanov, milli takımda forma giymek için o ülkede doğmak gerektiğini belirterek, ''Milli takımlarda yabancı oyuncuya karşıyım. Hristo Stoiçkov, Bulgaristan Milli Takımı'nda 3 yabancı oynatıyor. Bunun için artık milli takımla işim olmaz'' dedi..

Devre arasında Ankaragücü'ne gelen 32 yaşındaki Yordanov, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 senedir Türkiye'de futbol oynadığını, Türkiye'yi artık ikinci ülkesi olarak gördüğünü söyledi.

Bulgaristan Milli Takımı formasını 15 kez giydiğini, ülkesinde 2 şampiyonluk, Türkiye'de de Kocaelispor formasıyla Türkiye Kupası sevincini yaşadığını ifade eden Yordanov, ''Bulgaristan'ın en büyük takımı Levski Sofya'da 2 kez şampiyonluk yaşadım. 1999 yılında Bulgaristan'ın en değerli futbolcusu seçildim. Milli takımda oynarken hocam Hristo Stoiçkov ile yaşadığım bir anlaşmazlık nedeniyle milli takım yaşantımı noktaladım'' dedi.

Bulgaristan Milli Takımı'nda şu anda, sonradan Bulgar vatandaşlığına geçen 3 yabancı oyuncunun forma giydiğini belirten Yordanov, şunları söyledi:
''Bir milli formayı giymek için bence o ülkede doğmak gerekir. Aurelio Türkiye Milli Takımı'nın formasını giyiyor. Bizde de Brezilyalı, Sırp ve Hırvat futbolcular oynuyor. Bu bence çok yanlış. Hristo Stoiçkov'la görüşmemde kendisi de bu uygulamanın yanlış olduğunu söyledi. Ancak 2 ay sonra fikir değiştirdi. Bulgaristan'da Türkiye'deki gibi 2 yıl bekleme zorunluluğu da yok. Hemen pasaport vererek istedikleri yabancıyı milli takıma alabiliyorlar. Ankaragücü'nden takım arkadaşım ve vatandaşım İvailo Petkov, şu anda milli takımda forma giyen Brezilyalı futbolcudan kat kat üstün. Ancak Stoiçkov bunu görmüyor. Bu nedenle benim artık milli takımla işim olmaz.''

Türkiye'de Kocaelispor, İstanbulspor, Kayserispor ve Konyaspor'da forma giyen Bulgar futbolcu, en son formasını giydiği Konyaspor'da devre arası kampı sırasında yönetimle yaşanan anlaşmazlık sonrası takımdan ayrılarak ülkesine döndüğünü söyledi.

Kocaelispor'da oynarken antrenörü olan Hikmet Karaman'ın ara transferin bitmesine bir gün kala aramasıyla, hiç düşünmeden çok sevdiği Türkiye'ye dönemeye karar verdiğini ve Ankaragücü'yle anlaştığını belirten Yordanov, Türkiye liglerinin çok kaliteli olduğunu savundu.

Turkcell Süper Lig'in Avrupa'da sayılı liglerden birisi olduğunu vurgulayan Yordanov, ''Bence, Avrupa'da 5. büyük lig Türkiye'de. Hem yabancı futbolcuların kalitesi hem mücadele hem de transfer piyasası nedeniyle Turkcell Süper Lig, İspanya, Almanya, İtalya, İngiltere liglerinden sonra bence en büyük lig'' diye konuştu.

Türkcell Süper Lig'de forma giyen bir futbolcunun bir sezonda kazandığı parayı, Bulgaristan'da bir futbolcunun ancak 4-5 sezonda alabileceğini belirten Yordanov, şöyle kunuştu:
''Türkiye ile Bulgaristan ligleri arasında dağlar kadar fark var. İki lig arasında hem kalite açısından hem de transfer ücretleri açısından tam bir uçurum bulunuyor. Bulgaristan'da Levski Sofya ile CSKA Sofya diğer takımlara göre biraz daha fazla para verir. Ülkemde bir futbolcunun ev alabilmesi için 4-5 sezon oynaması gerekiyor. Oysa Türkiye'de durum böyle değil''
__________________
Sponsorumuz İçin Tıklayınız

Forum Kurallari İçin Tıklayınız
ferro1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla