Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-02-2007, 19:14   #26
Constantin
ยŦยк

Constantin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

İÇİMDEKİ ŞEYTANIN ENSESİNDEYİM---

Anakronik bi kronik
rapte tek kalemde mühürü basan
o adamýn adý bu þakasý olmayan bi sert kafiye
ey K ey Sagopa-K mey dey mey dey
heey büyücü yaptý büyüyü
büyüde gel tutulamaz her el
bu girdabýn yokedici döngüsünde yalpalan
sinsi sinsi yaklaþan bir adýný koydum þaytan
mübalansa çok saçma kalk uyan lan
polyanna kalpazan bi kahraman
(aman yaman zaman)
Ýnsan için en önde gelen o altý harfli baþlýk Saðlýk
birde morale aç yaþarsýn bu açlýkla kývranýrsýn
pili biten bi saat mecazlarýnda
geçen zamanýn arkasýndasýn sago
harikalar diyarýndasýn
anýlarýn kabuslarýmýn alevleriyle yansýn
karamsar gökyüzümden yýldýzýmsa kaysýn
ceremin canýný trafik alsýn
Vakitsiz ölümlere akýttýðým göz yaþlarým için
sürtük kader utansýn .

Anlaþýlmayan cümleler kurdum ben
hep þair hep geçmiþe dair betimlemelerimle
negatif elektrik , Simetrik doðruluk ikilemde
Kalmýþlýðýn optemis açýlýmýydý sinonimin eþ anlamýný algýlayamýyan yamyamlarýn dünyasýnda
sýratý geçmek için rüþvete baþvuracaklarýn kefeninde cepte umut dünyayý yarýn ölecekmiþ gibi yaþayanlarýn aklýnda yanýtsýz sorular kara bulut gibi dolaþtý yýllarý meditasyon hipnozunda taþa tutup.

sonsal bir yargýdýr belki ölüm kim bilir sorsan birine korsan bir avcýdýr ölüm mayýn tarlalarýnda tek bacaðýný kurban etmiþ bir zulümden arta kalan dölüm itiraf etmek kolay ve insan oðlu her bölüm ayný senaryonun parçasý iki yakasý bir araya gelmeyecek doðu-batý kültüründe birleþmiþ milletler kavgasý hikaye senkron uydurulmuþ gari gori þeriban kaygasý kayýp akýllar maðrasý .

Sayhaa Buran Amilim Benim Ýçimdeki Þeytanýn Ensesindeyim Destur De Breh!! Berduþa Name Yakma Çek Git Ýlerle Milim Milim.

Sayhaa Buran Amilim Benim Ýçimdeki Þeytanýn Ensesindeyim Destur De Breh!! Berduþa Name Yakma Çek Git Ýlerle Milim Milim.

Yeryüzüne tohum gibi saçmýþým ölüleri
izini dünyayý vurmuþ binlerce insanýn külleri
Dünya söyle senin hamurun benmiyim
neler yaptýnki benimle geleceðime küsenmi benmiyim
depremlermi aldý can ? canýna kýyan masumlarmý ?
zerzeliþte bütün gönüller durup dururken yýkýlan evlermi neyine güveneyim ? bir damla umut at tarlama bende doðan güneþle ümitlenip þarkýlarýmý söyleyeyim sana yada ipsiz kuyunun dibine inip karanlýktan öleyim ben bu dünyada zaten masum bir köleyim her güne ayrý bir renk getir dünya sessiz çýðlýk atanlara yürek dünya söyle ne yaptýn bizimle sadece oyuncak birer bebek .

---İSKELETLER DİYARINDA Bİ ET PARÇASI---
VERSE 1
Yarýný olmayan dünlere yazýlmýþ her þiir ve þair olmuþ her fikir ki kaleme düþmüþ her sözü. Hep karanlýk anlatýldý þarkýlarda günyüzü. Yalpalayan ömürler aþikar hüzün görüntüsü. Yalnýzlýkla seviþir oldun, karanlýk hep zifir ve gökyüzünde güneþin doðum sancýlarýný bekledin. Doðmamýþ çocuktu doðacak, her ýþýk hazin sihir ki; hediye olacak her yarýn manevi hazinedir, vasiyetimdir, cümlelerimin her kelimesi sahi asi, Sagopa yorgun tek tabanca 26 arifesi. Kimler önüne geçebilir zamanýn akýþýnýn, cümlelerimin noktalarýna kaç zamanda ulaþýrým. Yaþarým iskeletler diyarýnda bir et parçasýyým. Varýmý yoktan aldým. Daldým çoktan derin uykuma vardým, beklemekle geçti yýllarým ve kar beyazdý saçlarým, karamsar yazdý rhyme'larým ve tarumardý sabrým,harbi yaþadým benliðimle çok savaþtým yazdým olmadý ve kaçtým, rap uzattý elini çekti kulaðýmý. “yaz” dedi! Emir bir farzdýr. Farzýn adresinde sen ikamet halinde, bu Tanrý'dan bir arzdýr. Öylesine güç oldu, böylesine bir gidiþi resmetmek, kalemi makina yaptým, her çizikte kareler aldým, sundum önüne Yaradanýn ve bekledim cevabýný, hep cevapsýz kaldý çaðrým, baðýrdým!...

Nakarat
Raks edemedim yine yenildim, aksimi göremedim kör oldum
Haksýzýn vuramadým þakaðýna, baksýn kör gözlerime...

VERSE 2
Çuvala konulan her ölüydü günüme zehri zerkeden ve yuvasý yýkýlan her virandý parasal harbe itilen, zoraki savaþa alýnanlardý okulu terkedenler ve eli býçaklý her bebeydi kabusumda raks edenler, buna da çok þükür demekle geçti onca garibe sene ve lehine gidiþi rehine tuttuk fethine kalktýk, olmamýþ diyarlarýn adýný koyduk,otura kaldýk, kýçýmýz üstü isyan ettik
Kadere sývadýk (yo!...)horoskoplarýnla yarýna bir bakýþ mý bugünün, aksilikle geleni dýþlamak mý sömürün, hepiniz gömülün, fallar oynasýn bu oyunu,sallar sallasýn sonunu, bir duada gizli ödülün, bir nazarda saklý hüznün, temelli var oluþ hayali, boþunadýr vaatleri, sisteminde virüsü saklar her beyin ve an çatar atak yapar ve bin çuval ceset kapar, tenhalar yüz görümlük, yurt olur zaman donar

---KAJMERAN---
Cihanda kaybolan yýllarým ve içinde düþtüðüm feci günahlarým
sakladýðým sevaplarýmla yaþadým facialarýn bedelleriyle aðladým
ben anladým karikatür komedya koydum adýný buranýn
deneyiminle deneye bir denekmisin sago
gýrtlaðýnda halata baðlý sen binekmisin sago
rüzgarýn hýzýyla savrulur sözüm elaleme
onlarýn þamarlarýnda ezilen bir sinekmisin sago

rap dölüyle üriyen her satýr karamsar hanenin dedi
sagopa yaþlý bir çocuktu zaten yýllar öncesi
agnelerime dokunamazdým kan gölü olurdu suratým
lisede aynadan kaçardým yorgan altý aðlardým
ben parayla geç tanýþtým,çok güzeldi aþýk olamadým
yinede vardý kalbini çaldýðý dostlarým
ben onunla merhaba sohbetinde kaldým
yüz-göz olamadým aldattýðý dostlarýmla merhabalaþýrým
yaðmalanmýþ her taraf ve hibe olmuþ bertaraf
kadýn bedenler iþgüzar seçil ve þeç civarlarýnda tekmi kaldý Kajmeran
dudaklarýmda bal yok oysa tek dilekti mutluluk ….

Sönen mumun emanetiydi gözüme sanki karanlýk
Dönen þu dünya sanki taþ ve biz içinde çorbalýk
Katýksýz iyiyi bulana dek mi sürecek tek devamlýlýk
Beddua,kötüyü servis edene sordum biz doðarken dargýndýk
Hoþ seda duyum sabah bi martý uçurum gökyüzünden
Hediye edilen günlerimde bir duacý ol
Uluya anlaþýlmadan kapanmasýn o gözlerin sulanmasýn
Darbeler yesende yüreðine,affetmek en asil intikam
Varsa bir duvar dayan
Yoksa bir duvar yarat
Karanlýk olduðunda mumdan bir güneþ yarat
Kanatlarýn kýrýlmasýn
Umutlarýn nicesi yirmidört karat

Belki talaným amma manzaram tedavi acizi
Ya belki kalaný bir tutam ümit tebessümünde yaralý kim bilir
Sersefilse duygular ömrün yarýsý yalpalar
Zamanla doðar o anlar yada bir anda yok olurlar
Kalleþ olsa dahi bir an için o yadigar dostlar
Etme ses ve affet bir gülücük aþklar
Gözlerimde damla yaþ var
Bir hüsran aldý can
Hicranla kanar …. Yeeah….

Bu dünyada tek baþýna bir erkek bir hiçtir ve bu dünyadan baþka dünya yok , baþka bi dünya gördüm bazen onu hayal sandým ama olsun .Iýýh göremiyeceðim þeyler görmüþsün .

---KALBİM KRİZİN BEKÇİSİ OLMUŞ---
batımda gün yine sokaklar ıssız, şarapkolikler ve para peşinde eli bıçaklılar, sabah yumruk konuşur, gecelerimde silahın notaları, derinde bir sela sabahları, gazetelerde ölümün ibret etkisi, mafya evreninde yaratılan kahraman adamlar, haraçla kazanılan günahlar, evimin önüne dizilen onca sarhoşun nağrası ve polisin etkisizce boş fiilleri, güvenliğim mi yoksa bedenim mi idam anlarında terlemekteki? kinime yemdi şiddetin meyvesi, bizde bunca yıkıma katıla katıla sırıtır olduk, eylemim rapimle fiile dönüşecektir bilesiniz. dağdan inme ayıların temelli cahiliyetine vizeyle karşılık verildi, kondular getirdi betonu, başbakan bir metro yerine doğamı geriye ver!... kültürüm piç oldu, özür dilekçe ver!...ben yarındım ancak aldınız elimden bugünümü. kimliğimden utanır oldum, türkiye burası değil, hep sefil bakışlar onumun dokuzu psiko bunalım 24 saatte 3'lü çevirir sen-ölüm-kalım!...

dünya keranesinde bakire değilsin, tecavüz edenler var
gözlerim de sağnak yağışta, kalbim krizin bekçisi olmuş
yak da ver sigarama derdimi anlatayım, duman olsun bu rapim
ben çaresiz avare gezerken,gözyaşlarım yaşlanır oldu.

bakışlarımda kara ifade,istifade edilemeyen o masumiyetim, yüzünde meymenet göremediğiniz liriklerimle bir bütün ben, tüter tütün yazar çizer stilo. sadakatim gömüldü dilime. sus!...dedirtmedim. kus!... günahların sevabı bulunamaz yunus. prangalarda raks ederken ağlamaklı bakışın öncüsü, kısır döngüsünde tanıdık her bir muhterem cılız bitki örtüsünde,tanıdık her bir muhterem cılız bitki örtüsünde. civarda depremin korkusu ve bilgilerini yokla, fazla soru da sorma zaten halim kalmadı, hasta adamı yatağa yatırın artık, bin asırlık bekçi ülkemin damarlarında kan bırakmadı, bazı bazı bazılarımız, tepeden izlerken kakılmışları, çalınmış hırsları, sessiz yalvarışlarını duy gözlerimin, bak hadi!...

---KALP ATIŞLARIM 78 BPM---
feat Kolera

(Sagopa) Hiphop evvel olsa rap sonumdur, okþa Evreni, sözünle yokla çevreni kaðýtta saklý

Sagonun gizli gözleri,
'Dur orda!..' Kalp atýþlarým yolumda rehber, Anca vardý zorba rapler

'Sagopa Kajmer'. Mührü Bastým, sen aylak oldun sýktým ve çaylak ateþe Yaktým,

týlsým týkadým içine, rapimin inine Kazýdým adýmý Sagopa K, yolumda rehber oldu
(yo:yunus özyavuz) Kalp atýþlarým 7-8 B ve P ve M, teklemezse son sözüm, kekeleme

görüntüler Görecek çift gözün,
Lekeleme sezinler bendeniz, seke seke yürür Dilerse hiphop ormanýnda, yeke yeke rapinle

Savaþacaksýn,
Oðlu rapin önünde keke kelimeler savuracaksýn Sakarca.

(Kolera) Cümle arasýndaki anekdotlardý Dikkatimizi çekenler derinleþtik konularýmýzla

Çarptýrýlmýþ masallarda bizimkisi,
Bozuk oyuncaklarla bitirdik biz evciliði ken Geymiþ diyorlar barbinin akýbeti meçhullerde

bir Fincan kahve var mý?
Derken baþlayan hikaye kahveden öte kocasýndaydý Gözü hoþbeþ sohbetlerde beþ çaylarý

içmenin Zararlarý sizi ayda
Ararken geçen zamanda kendini unutmanýn Dayanýlýr hafifliði mi bu? Nöbetçi eczanelerde

Beklettik ruhumuzu üstünde tehlike anýnda kýrýn Iþareti kafamýzýn dikinde kurban bayramý

Arifesinde ölü koyunlar ardýnda bildiðimiz Kurallar aslýnda,
Þimdi de þemada gösterelim aman vermez Suskunluðu hilesiz hurdasýz hayatým karanlýkta

Uþümek ne ki?
Varsýn dökülsün kanatlarým, öyle bir rol almýþ Ki kolera, okudum okudum anlamadým

seyrederken Hayatý,
En önden kendime sahne bulup oynadým, kendi Kendime konuþtum hem kýzdým hem güldüm halime,

Çita noktasýndan denize girip dinlendim aslan Yelesinde. Duvarlar renkli olsa da karanlýkta

ne Görebilirsin ki? Bir köre rengi nasýl Anlatabilirsin ki?
Mikrop renkli olsa ýþýk versen görebilir misin ki? Mikrobu nasýl kýrarsýn, onu hangi

kimyayla yenebilirsin ki?
Asidin üstüne baz dökmüþtüm maksat PH olsun diye.

---KARABİBER DUASI---
Kibritin kývýlcýmýyla baþlar an, kiralýk katil oldum duygularýna þimdi aðla!
Kaç kiracý kovabilirsin dünyandan, nedeni yoksun
arzularýndan bahçe yapsan tohumuna suyunu serpeler misin pesimistin?
Sendeler mi kalemim? Sezin, kesilecek mi biletin? Kinde yaþar alemim.
cenazemin omuzlarýnda yazýlý KARABÝBER DUASI, rap karahaber selasý kalpte hep biçare tep þu seli,
kolayca yüklenip kaldýrdýnýz cenazemi, geride hep bükük boyunla anýla geldim, gücünüz yetmedi mi?
Elendi insanoðlu gün be gün, hüzün tünellerinde fareler hücumda,
sen yüzünde terlerinle savaþýr haldesin yazýk!
Mahrem Adem günahla yanacak, uluya servis olacak madem bilinki men haraben,
huzur ne darem. Koca hestiy aya bedenem.

Cenazemin omuzlarinda yazýlý KARABÝBER DUASI rap
Karahaber selasý, kalpte hep biçare, dudaklarýmda
Senfonim çalarken hep duacým oldun Bass-drum
Koca hestiy aya bedenem (bedenim acaba nerelerdesin?

Doðrunun önünde duramaz olmuþ insanoðlu
KARABÝBER DUASI lanetimin son ezgisi
Iþýðýn içine bakamaz olmuþ insanoðlu
Korkar olmuþ ölmüþ ruhlardan,gelecekten
Hesap soramaz olmuþ insanoðlu
Bu tanklarla yapýlmýþ dünyanýn gerçeklerinden
Acýyý çekemez olmuþ bedenim
Hergün acýlarla seviþmekten hissedememiþ duygularý
Aðla sen de haline benim gibi
Sessizliðin içinde kaybolan ruhlar gibi
Suskun olma haline, konuþ dünyaya
Paranýn kölesi olmuþ insanoðlu
Yanlýþ bedenlerle ruh doðru mu sistemin katili
Sonuçta karabiber duasý hümanist olmuþ
Geçmiþte yaþatýlanlar yüzünden sözlerim
Ben hep bu duayý özlerim, duyamazsam açýk gider gözlerim

---KARİKATÜR KOMEDYA---

Cihanda kaybolan yýllarým ve içine düþtüðüm feci günahlarým, sakladýðým sevaplarýmla yaþadým. Facialarýn bedelleriyle aðladým, ben anladým, karikatür komedya koydum adýný buranýn. Deneyiminle deneyi bir denek misin Sago? Gýrtlaðýnda halata baðlý sen binek misin Sago? Rüzgârýn hýzýyla savrulur sözün elaleme. Onlarýn þamarlarýnda ezilen bir sinek misin Sago? Rap dölüyle üreyen her satýr karamsarhanenin dili, Sagopa yaþlý bir çocuktu zaten yýllar öncesi. Aknelerime dokunamazdým, kan gölü olurdu suratým, lisede aynadan kaçardým, yorgan altý aðlardým. Ben parayla geç tanýþtým, çok güzeldi aþýk olamadým, yine de vardý kalbini çaldýðý dostlarým. Ben onunla "merhaba" sohbetinde kaldým, yüz göz olamadým, aldattýðý dostlarýmda merabalaþýrým. Yaðmalanmýþ her taraf ve hibme olmuþ ber taraf, kadim bedenler iþgüzar seçil ve seç civarlarýnda tek mi kaldý Kajmeran? Dudaklarýmda bal yok, oysa tek dilekti mutluluk.

Sönen mumun emanetiydi gözüme sanki karanlýk, dönen þu dünya sanki taþ ve biz içinde çorbalýk. Katýksýz iyiyi bulana dek mi sürecek tek devamlýlýk? Beddua, kötüyü servis edene sordum. Biz doðarken dargýndýk. Hoþ seda duyun sabah bir martý uçurun gökyüzünden, hediye edilen günlerinde bir duacý ol uluya anlaþýlmadan kapanmasýn, o gözlerin sulanmasýn darbeler yesen de yüreðine affetmek en asil intikam. Varsa bir duvar dayan, yoksa bir duvar yarat, karanlýk olduðunda mumdan bir güneþ yarat, kanatlarýn kýrýlmasýn, umutlarýn nicesi 24 karat. Belki talan olan o manzaran tedavi acizi. Ya belki kalaný hür tutan ümit tebessümünde yaralý kim bilir? Sen sefilse duygular, ömrün yarýsý yalpalar, zamanda doðar o anlar ya da bir anda yok olurlar. Kalleþ olsa dahi bir an için o yadigâr dostlar, etme ses ve affet, bir gülücük haþlar. Gözlerinde damla yaþ var. Bir hüsran aldý can hicranla kanar.

---KENDİME SARILIR DONARIM---

Belki de günahlarýný yýkayacak akýttýðýn damla yaþlar
Ya da yaðmur olup üzerine yaðacak haramlar,sil-baþlar..
Sahip olamadýklarýnýn peþine kaç kez takýldý düþüncen?
Tahminimce aklýn bilinmez kiþiler tarafýndan kiralýk
Þarkýlarým sen ve benim hayatýmdaki sen etkisiyle iliþkili
Varlýðýmý tanýmlamak adýna yeni sýfatlar yaratabilmeliyim
Kurumuþ yaralarýmýn kabuklarýný söküp arþivinize katmakla elde ettiðiniz hazza anlam veremedim.Ben cahilim
Beni sevmek için programlanma,devrelerini yakarým
Þu an deli misal aþýðým,bir kiþi hariç herkese þaþýyým
Unutma kurþun her gülümsediðinde bir kalp aðlatýr
Korkusuzluk sahipleri neden kemer arkasýnda silah taþýr?
Telefon çaldý,ne yazýk ki iyi niyetlerini meþgule verdim
Çýðlýk atan bu duvarlar tarafýndan asýl rahatsýz edildim
Bildiklerimi þarkýlarýmda yüksek sesle dile getirdim
Kaprislerimin tadýný çýkarýp kinlerimi boðar durumdayým
Gün batýmýna ekilen tohumlarýn haddi,hesabý yok
Bana benden baþka bir dost varsa bilmem lazým
Aþkým güven ödülüme en yakýn adayým
Son doðum günümde kendime yeni bir ben aldým
Umarým kaderin bitiþ çizgisinden uzaðým tanrým!..umarým tanrým...

nakarat (koro)

Bu cinayet!...
Günahýn en has hali ihanet
Hakkýmý ver gideyim adalet
Son kozum olsun zorda sükunet
Kendime sarýlýr donarým

Fonksiyonlarýný kaybeden iþçiler görevlerinden tekme tokat safdýþý,birdenbire
Karanlýk beklentiler üzerine stresten eklentiler
Deli balta boynu alýr alta,ayaklarýnýzýn altý marazlý ne iþ bu falaka
Herkesin umudu bir çýkara yem,fukara vicdan bilmez gem
Gaffa afsa secerem,bulmalýsýn kanayan yaraya merhem
Rahatça sarfedilen yalanlara güvense problem
Alýnabilecek en basit önlem paranoyak bir denklem
Kýrýlýr omurilik,eklem.Denge bozumu dengelen
Týrnak ayrý-gayrý olmaz etten
Resimlerinizi çeker haldeyim,kurduðum çitin önünden
Sizleri deþmekle körelen býçaklara bir bakýn!...Dengelen.
Çýkar lan maskeni!...Göster bana gerçek yüzünü
Anlatýlanlar göreceklerimin somut ipucu,çözdüðümü!...
Bile bile lades,hile mimik,güvene þantaj
Kimlik kayýplarýnýzý gazete ilaný yapýn,somutlaþýn!...
Kaybettiklerimin hesabýný kalbimden çekin
Bildiðim kadarýyla limitsizim,depremsiyonlardayým
Gözyaþlarýmla boðulacaksýn,farkmazlardasýn
Uçurumun önünde,ölüme kafa tutarcasýna sarkmaktayým
Ýfadelerinizi tartmaktayým,yabani yamyamlar tarafýndan yabana atýlmaktayým
Selametle...
Constantin Ofline   Alıntı ile Cevapla