| ยŦยк
| ---SİKTİRİN GİDİN---
RaP1
kuvvet mira'dan SaGoPa Kajmer tek yürek hedefim pop kültürü dinleyin sözümü dinleyin sözümü görmemiþin oðlu olmuþ böbürlenip þýmarmýþ olmamýþým gözü görmüþ cehennemi cennet sanmýþ aç gözünü topraktan olma burasý sagopanýn mekaný laflarýna dikkat et sikerler ananýn amýný pop kültürü sardý korkularýmý eritti rüyalarýmý binlerce genç paçoz dinledi bu amýna koduklarýmý ne alaka var sözlerinde ne de ritimlerinde bir temel þerefsiz 3 kaðýtçý köpekler ticari iþler sikmiþ sizin götünüzü imaj makerlar uzatmýþ ömrünüzü mikrofona para diye bakan budala aþýk popçular etiler'de yumuþaklar ticaretçiler listelerde topçular koy topa patlasýn hiphop gerçek adým gerisini sikip atsýn senin gavatýn menajerin kasetine para veren beyinden mahrum kazazede köpeklerin caný cehenneme kajmer sagopa'dan hedef kalbine
attýðým ok sözlerim 9 milim kajmer sagopa attýðý darbelerde gelen hiddete muhtaç rape aç gerisini at kenara hiphop gerçek adým sagopadan insalara boþ bir eylem susmak konuþmakla warýlýr hedefe yoo! huyunu suyunu bilmediðim pezevenkelere kajmerden darbe ******in gidin ******nun dölleri...
....::::NaKaRaT::::....
gerçek adým hiphop hiphop ýn askerleri
******in gidin popun piçleri(x4)
RaP2
tele televizyon ölü bir vizyon demiþti dostum erci e harbiden öyle tele köle köle olan herkesin caný cehenneme 2 kaþar bi klipde abazalarýn bayramý þarkýlarý kimin sikinde biri çýkar aþktan bahseder kýzlar yýrtar götünü konserlerde lavuðun aklýnda para war kýzlar zaten çantada keklik yakalarsam þýkýdým þýkýdým kýracam zincirlerini sonra sende tutuklu kalacam inadýna uzaklara uçuracam kuþunu ben senin herþeyin olacam tophane rýhtýmýnda dömeleceksin piççç azýcýk ucundan vereceksin sonra tamamýný nereni nereni delik deþik edeyim sen seç seni anan benim için doðurdu..bende seni sikmek için geldim buralara bunu bil bunu bil bunu biill_!_!_ teke tek tek tek takaraktan bade süzerekten bu gecenin hatrýna vibratörün SaGoPa kajmer'den aganigi naganigi 2 kilo domates versene hani.. haha kajmer sagopa ataklara devam edecek durmak haram banaaa_!_!
....::::NaKaRaT::::....
gerçek adým hiphop hiphopýn askerleri
******in gidin popun piçlerix4
---SON DURAK UÇURUM---
Uçuruma yaklaþtýn son durak
Biletini kesti kader savunmasýz
Ýç içe kuytu köþelerde gözü dönmüþ
Pir dönmüþ kollarken gel Kolaysa karþý gel o hiçe
Büsbütün savunmasýz kaçsana durma
Adýmlarýn dostun artýk nefesin yoldaþýn
Arþa deðer baþýn iþte o an ruhun tek sýrdaþýn
20 kiþi þeytan iþi akan kanlýlarýn ego tatmini
Balta býçak kasatura sokaklarýn gözü dönmüþ katili
Yol yok hal bu hal kalbine saplanan ok
Tek baþýna piskopatlara dayýlanmak senin neyine?
Eline diline sahip ol kaçmak tek yol
2 sokak arasýnda kanlý çatýþma.Neler oluyor biliyorum
Çetelere karþý tek
Çetelere karþý tek son durak
Son durak uçurum
Gel gölge bu oyun takipte hadi çek kozunu paylaþ
Sagopa tek yürek gelir her an yanýna
Ve de patlar taciz eder ulu orta yerde
Sabret ... (Sen Katil Deðilsin - Katil Deðilsin)
Bam Bam .! iþte bütün mesele
Ýçinden gelen sese kulak versen
Akacak kanýn sorumlusu olurdun
Vurdum duymaz olsan kanýnla olur
Ama yine de suçlu olurdun
Çek kozunu paylaþ ucuz konuþmak boþa
Aksi takdir boþa çaba yedigin tekmeler yumruklar
Gözlerinden akan kanlar hesap sorar
Yediremezsin kendine...
Ýntikam ateþi yakar içini,ateþler seni
Ýþte bu oyun sonunda son durak yaklaþýr dostum
Son durak
Son durak uçurum
---STİLO---
VERSE 1
Patetik cümlelerimi pratik yapman gerek, bu statik hayatý estetik hale getireilmek için, psikotik tutumu elastik þekle koymak ve genetik ruh düzenleyicisini devreye sokmak tek taktik olmalý, bu didaktik mc bir kitap gibi okunasý. Otomatik yükselen sinir ibrelerin seni kavgaya tetiklemeli, etik, sosyalite eksik, yaþam klasik halde ve de çok monoton ve itik nesillerin umudu bitik, bu ülkede hayat koþullarý kritik, çalýþýp didinirim ama cebim delik, hep aksilik üzerine muhabbet ettik, tv'lerde beyin diktik, her söyleneni yedik, ikibinlerde ortaçaða girdik, dedelerimizin attýðý pandik, ikiyüz sene sonu sonra dimdik, popomuza dayalý tetik, peþimizi býrakamadý, çünkü dandik ilerledik, hep sektik. Kim politik ülkede, odur sosyetik, apokaliptik günlere geçtik, bu ne biçim tik? Hýrsýzlar aritmatik yaparken, hortumculara yan çizdik, nümizmatik bile bulamadý deðerini liramýn, ruhuna döktük sidik ve miramýn aksi bana çok pesimistik, olabildiðine gözyaþý sildik, jeopolitik konumun deðerini bilemedik. Ölümüne sevdik ama geri getiremedik, zaman geçti tik-tak,tik,taktik!...
Nakarat :
Rapim alev aldý, sardý ateþi dört yaný, kurunun yanýnda yaþ da yandý, taþ da. Bastý kalbine cihan-ý devle, kaþ yaparken göz çýkardý lakýrdý ve (heeeyyy)derin oyuklar açýldý(ülkeee)de ve kapatamadý belediye 'yeeee' sen de Türküm ye,yeni Türkiye asalaklar elinde.
VERSE 2
Sahavet dönemi geride kaldý, fitne barýþý masada, kasa kaç barýþçýl arda kaldý? Darda toplum, barda millet, hep hovarda sözüm ona para kalmadý insanýmda yolda hep araba, beþ dakika yola kýçý koltukta. Tahammül eksikliðim hat safhada, hurda insan alaya vurdu yaþamý kustu, kadere,postunu dostu serdi yere (vee) ve iltifatýn hakký yerme oldu, dosya doldu taþtý, boldu cinayet, psikopat etkinlikler insaným suçunu iþledi, sicili yarýný yedi bitirdi, hep hazindi günümün son görüntüsü, elinde kelepçe gördüðüm her bireyin adýna, yarýna bir çizik attým, rýzýk ektim, yazýk!... dramalarda gülebildik mi? Trajikomedi sahnesinde oyunu yöneten her bireydi, onlar kanýmý emdi, hep pireydi baþa geçen hep yazýktý baþa gelen, hep yalancý baþý çeken, her rýzýktý hakedilen. Gurbete giden her tren çeker fren ve kalýrýz ilk durakta. Hep siren, avrupa'ydý bizi yeren ki; haklýlardý konularýnda, kokoreç ülkesinde yolda donunu çekenlerle yaþadým ve karþýlaþtý kara cehaletin adaletiyle ülke. Þimdilerde birliðin dýþýnda tek Avrupalý benim.
---TANRI ÇEKTİ TÜM RESİMLERİ---
[Dr. Fuchs]
Derin rüyalar gördüm maceramda
etrafýma açýldýðýmda
kalplerin hepsi darda
karþýlýklý vurulan yumruklar
güllerin yapraklarý gibi aðýr aðýr çarparken
içimde kopan fýrtýnalara tepkisizdi dilim
sýrtý dönük bir duvara bakan gözlerimdeki yaþlarý silerken
yýllarca koþan bu ayaklarda kalmayan derman sordu
ne zaman sönecek bu ateþi, nezaman sönecek bu güneþi
soluksuzca verdiðim emekler
kumsaldaki kum taneleri kadar deðersiz
dercesine vurdu yüzüme, dercesine sustu gözüme
baþka amacým yokmuþ gibi
yaþama hevesimde kaçtý gönlümde
ruhum çaresiz ayrýlmak ister bedenden
hadi susan gönlüm konuþ bu sana son tepkisiz sunuþ
düþlerde kavuþamadý her seferinde yerlere yýkýldým
acýlarla dolu piþmanlýðýmýn dillerdeki adý
[Sagopa Kajmer]
Resmi çekti tanrý koydu önüne
tüm resimleri
hatýrla
neydi sebebi yapýlan tüm hatalarýn
baðýþla
külemi döndü sevgiler hesap ver
ben yok olmadan evel emeller ektim
hasadý çýk yýkýk
duvarlar
ördü kinin önüne sevgi gömdü
her övgü þýmarýk etti
100 yýlým güz oldu
cevap ver
can aldý canýný kanla sývadý
Tanrý
ben yok olmadan
evel dualar ettim
canýný ser
bu bahçelerde kaç çiçek sulandýkaç çiçek sarardý
adýný aldý tüm yaþamlar her hayatta bin dikenvar
bu gözler erdi gerçeðin karanlýk çizgilerine,
duydu kulaðým vardý yaþamým komalý ezgilerine
çakýllý RAP yolunda bohçasýyla Sagopa K.
izdihamla yakýcý tüm ýþýnlar beynim ortasýnda ateþi
Külle bezenip gülle kandýrýldý tüm hayallerim
ve sen seyirci zoraki deðiþir sahnesinde kör ebe
ve rahibeydi gün yüzüm
harabey gül yüzümterane hep hüzün
gazabý her üzüm kederdi tüm çözüm
gözüm seyire kaldý yok misafirim
tek elim tek tabanca
yoluma dökerim suyumu
ilerlerim
sudan sebeple kavga çýkaran
insanoðlu yordu aklý kötüye