Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-02-2007, 20:36   #1
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Kanal D, TV’de yurtdışına yatırım öncüsü oldu, Romanya’ya yayılıyor

DYH ile İsviçreli Ringier Grubu’nun ortaklığıyla kurulan Kanal D Romanya, Türk televizyonculuğu açısından tarihi adım oldu. 18 Şubat’ta yayına başlayacak Kanal D Romanya, Bükreş’te Parlamento Sarayı’nda düzenlenen törenle tanıtıldı. Doğan Yayın Holding Yurtdışı Yatırımlar ve İş Geliştirme Başkan Yardımcısı Begümhan Doğan Faralyalı, "Birkaç ay içinde tüm ülkeye yayılacak" dedi.


YURTDIŞINDA kurulan ilk Türk televizyonu olan Kanal D Romanya, İsviçreli Ringier Grubu ile yaptığı güçbirliğinin ardından Romanya Futbol Ligi’nin en önemli maçlarını yayınlama hakkını alarak yayın hayatına başlıyor. Beş devlet, 40’a yakın özel televizyonun bulunduğu Romanya’da futbol ligi maçları artık 18 Şubat’ta yayına başlayacak Kanal D Romanya tarafından yayınlanacak. Kanal D Romanya’nın yüzde 75’i Doğan Yayın Holding’in, yüzde 25’i ise İsviçreli Ringier Grubu’nun.

TÜM ÜLKEYE YAYILACAK: Kanal D Romanya Başkanı ve Doğan Yayın Holding Yurtdışı Yatırımlar ve İş Geliştirme Başkan Yardımcısı Begümhan Doğan Faralyalı, "18 Şubat’tan başlayarak Romanya’nın en büyük yıldızlarıyla birlikte Kanal D Romanya yayına giriyor. Kanal D Romanya, ilk günden itibaren kentlerde yaşayan nüfusun yüzde 80’inin evine girecek. Çalışmalar birkaç ay içinde tüm ülke çapında yoğunlaşacak" dedi.

İKİ ÜLKEYİ BULUŞTURACAK: Kanal D Romanya’nın faaliyete geçmesi nedeniyle önceki akşam Bükreş’teki Parlamento Sarayı’nda düzenlenen toplantıda konuşan Begümhan Doğan Faralyalı, yatırımın Romanya televizyonculuğu açısından da önemli olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Kanal D sektöre yenilik getirecek. Birçok kişiye iş imkanı yaratacak ve daha rekabetçi bir ortama zemin hazırlayacak. Bu proje ayrıca Türkiye ve Romanya gibi ortak tarihe sahip iki ülkeyi kritik bir alanda buluşturan ve aralarındaki iletişimi güçlendiren bir bağ olacak."

ROMANYA İKİNCİ EVİM OLACAK: "Bugünden başlayarak Romanya benim ikinci evim olacak" diyen Begümhan Doğan Faralyalı, "İki yıl önce Romanya’ya yaptığımız üç günlük ziyarette bu ülkenin insanları hem aklımızı, hem yüreğimizi vaat ettikleri potansiyel ve dinamizle fethettiler. Türkiye’ye dönerken uluslararası ilk ayağının Romanya olması gerektiğinden emindik" diye konuştu. Begümhan Doğan Faralyalı, Doğan Grubunun, Türkiye’de 30 yıl, gazete, televizyon, radyo, dergi, internet yatırımlarının ve Batı Avrupa’da milyonlarca Türk’e ulaşmanın ardından grubun hedefi olan yerel halka kendi diliyle ulaşma hedefinin gerçekleştiğini söyledi.

ÖNCÜ OLACAĞIZ: Kanal D Romanya Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Çolakoğlu, Kanal D Romanya’nın bir Türk kanalının yurtdışındaki ilk ciddi yatırımı olduğunu belirterek, "Başarıyla başkalarının da dışa açılmasını sağlamak istiyoruz" dedi. Nuri Çolakoğlu, Kanal D Romanya’nın yayın stratejisini oluştururken mevcut kanalları da değerlendirdiklerini ve bunların aksine bir yayın politikası izlemeye karar verdiklerini söyledi.

DYH, Türkiye’nin en büyüğü

DYH, 1.2 milyar doları aşan geliri ve yüzde 42’lik reklam pazar payı ile Türkiye’nin en büyük medya grubu. DYH’nin televizyon, radyo yayıncılığı, gazete, dergi ve kitap basım-dağıtımı ve yeni medya hizmetleri faaliyetlerinin yanısıra, yurtdışı yatırımları arasında Almanya’daki baskı tesisleri ile Avrupa’nın birçok ülkesinde televizyon yayıncılığı ve gazete dağıtımı bulunuyor.

Ringier İsviçre’nin en büyüğü

RINGIER Grubu, uluslararası faaliyetleri ve dünya çapında yaklaşık 6 bin 500 çalışanı ile İsviçre’nin en büyük medya kuruluşu. 12 ülkede 100’ün üzerinde gazete ve dergiye, 20’nin üzerinde televizyon programına, 50’nin üzerinde online platforma ve 11 basım tesisine sahip. Ringier’in yıllık geliri 800 milyon Euro’nun üzerinde. Ringier, farklı kitlelere hitap eden 15 yayını ile Romanya’nın lider basılı medya grubu. Ringier’in yayınlarından Libertatea, günlük 260,000’i aşan tirajı ve 1 milyonu aşkın okuyucusu ile Romanya’nın lider gazetesi.

Yerli yapımlara ağırlık verilecek

ROMANYA’da iki yıllık titiz bir piyasa araştırmasından sonra kanalın yayın hayatına başlamasına karar verildiğini belirten Kanal D Romanya Yönetim Kurul Üyesi Nuri Çolakoğlu, şöyle konuştu: "Romanya’daki yabancı kanallar daha çok yabancı filmler yayınlıyor. Yerli yapımlara ağırlık vereceğiz. Bunların bir kısmını kendimiz hazırlayacağız, bir kısmını ise Roman yapımcılara sipariş ettik. Romanya Doğu Avrupa’nın en büyük pazarlarından biri. Ülkede reklam pazarı her yıl yüzde 30 büyüyor. Bu modelin başarılı olması halinde benzer yatırımları diğer ülkelere de genişletmeyi hedefliyoruz."

Futbol yayınları avantajımız olacak

ROMANYA Futbol Ligi maçlarının yayın haklarının satın alınmasının önemli bir avantaj olduğunu belirten Kanal D Romanya Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Çolakoğlu, şunları söyledi: "Lig maçlarını yayınlama hakkı daha önce Romanya Devlet Televizyonu TVR’ye aitti. TVR, ilgili kuruluşa zamanında ödeme yapmadığı için sözleşmesi iptal oldu. Biz de bu kuruluşla görüşme halindeydik. Teklif getirdiler. Lig 24 Şubat’ta başlayacak."

Kaliteli yayınlar yapacak

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Kanal D Romanya’nın kaliteli yayınlar yapacağını ve izleneceğini söyledi. Şener, "Kanal D Romanya’yı izleme fırsatı bulamayacağım ama Kanal D Türkiye’nin en çok izlenen kanallarından biridir. Türkiye’de kaliteli yayınlar yapıyor. Romanya’da da Kanal D kaliteli yayınlar yapacak" diye konuştu.
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla