Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-02-2007, 20:40   #1
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Fiş alın mesajını Gaffur Değil Yabancı Damat verecek

Fiş alın mesajını Gaffur Değil Yabancı Damat verecek
Click the image to open in full size. Avrupa Yakası'nın kapıcısı Gaffur mu, "Yiyin gari" sloganıyla ünlenen Ödemişli Ayşe Elmacı mı derken, fiş almamak ve Maliye ile başı belaya girmek en sonunda Yabancı Damat dizisindeki Ruşen'e (İlker Aksum) nasip olacak. Gelir İdaresi, fiş toplamanın önemini anlatmak için sevilen televizyon karakterlerine mesaj verdirmek istiyordu. Şimdi Yabancı Damat dizisinde fiş toplamanın önemi vurgulanacak. Hatta bunun için dizinin yapımcısı Türker İnanoğlu ile bile görüşüldü. Senaryo hazırlandı. Biraz tüyo verelim size...
Kahraman Usta'nın baklavacı dükkânına giren müşteri karı-koca (aslında bunlar, Maliye Bakanlığı'nın vergi denetim elemanları) alışverişlerini yaptıktan sonra fiş isterler. Kasada duran Ruşen, "Artık vergi iadesi kaldırıldı, fişi ne yapacaksınız?" diye vermeye yanaşmaz. Müşteri, "Siz fişinizi verseniz de vermeseniz de ben bunun vergisini ödedim. Ödediğim verginin devlete gitmesini istiyorum. Lütfen fişimi verir misiniz?" diye ısrar eder. Bu arada Kahraman Usta (Erdal Özyağcılar) ile Memik Efendi (Arif Erkin Güzelbeyoğlu) tartışmanın olduğu tarafa yönelirken müşteri kılığındaki Maliye memurları kimliklerini gösterirler.
Kahraman Usta ile Memik Efendi Ruşen'e çok sinirlenirler. Kahraman Usta, "Bunca yıllık esnafım, benim adımı vergi kaçakçısına mı çıkaracaksın!" derken Memik Efendi de "Çocuklarının geleceğine mi göz koydun, hayırsız!" diye Ruşen'in üzerine yürür. Maliye memurları ise fiş-fatura vermemenin de almamanın da cezası olduğunu ancak vergi bilincinin geliştirilmesi için bir kampanya yürütüldüğünü belirterek bu seferlik ceza kesmezler. Böylece Ruşen ucuz kurtulur.
Senaryo şimdilik böyle. Bir başka dizi için de ayrıntı verelim. Henüz Sinan Çetin'le görüşülmedi ama Avrupa Yakası'nda Gaffur yerine, Fatoş ile Yaprak'ın fiş toplama konusunda mesaj vermesi planlanıyor. Bakalım dizi kahramanlarının vereceği "fiş mesajları" ne kadar yerini bulacak?
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla