Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-02-2007, 20:41   #1
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Hamza Kaçar'a memuriyetten çıkarma cezası

Ankara - Maliye Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu, "resmi belgede sahtecilik, görevi kötüye kullanma ve iftira" suçlamalarıyla Başmüfettiş Hamza Kaçar'ın memuriyetten çıkarılmasına karar verdi.

Kaçar'la ilgili disiplin soruşturması süreci, Suudi İşadamı Yasin El Kadı Raporu sırasında Kaçar'ın "Siyasi ve bürokratik müdahale gördüğü" yolundaki iddiaları üzerine, 2005 yılında başlatıldı.

Kaçar'ın memuriyetten çıkarılmasına kadar geçen sürece ilişkin hazırlanan Soruşturma Raporuna göre, Teftiş Kurulu, Başmüfettiş Kaçar'ın müdahale iddialarının soruşturulması için 3 müfettiş görevlendirdi.

Müfettişler, incelemelerinin sonucunda siyasi ve bürokratik müdahale iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirten bir rapor hazırlayarak, Teftiş Kurulu Başkanlığına sundu.

Hamza Kaçar da, bunun üzerine, müfettişlerin düzenlediği raporun gerçeği yansıtmadığını savundu. Kaçar, "Gerekli özeni göstermeyerek, eksik inceleme yaptıkları ve yanlı rapor düzenledikleri" gerekçesiyle 3 müfettiş hakkında soruşturma açılması talebinde de bulundu.

Soruşturma Raporunda yer alan iddialara göre, Kaçar, bu dönemde, ayrıca baskı gördüğü iddialarının doğruluğunu ispatlamaya yönelik geçmiş tarihli bir de rapor düzenledi ve bu rapor, Teftiş Kurulu kayıtlarına daha önce girmiş gibi gösterildi.

Soruşturma sürecinde daha sonra devreye Başbakanlık Müfettişleri girdi. Müfettişler, Kaçar'ın iddiaları ile diğer müfettişlerin raporları üzerinde bir soruşturma gerçekleştirdi. Başbakanlık Teftiş Kurulunun, soruşturma sonucunda hazırladığı rapor da, Maliye Bakanlığına gönderildi.

Bu gelişmelerin ardından Bakanlıkta, tüm sürecin ele alındığı bir Soruşturma Raporu düzenlendi. Bu rapor gereği yapılmak üzere Maliye Bakanlığı Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edildi.

Söz konusu Raporda, Kaçar'ın sahte rapor düzenleyerek, "Resmi belgede sahtecilik ve görevi kötüye kullanma suçunu işlediği" öne sürüldü. Raporda, Kaçar'ın daha önce kendisiyle ilgili rapor düzenleyen 3 Maliye Müfettişiyle ilgili ağır ithamlarda bulunarak da, "iftira suçunun" işlendiği iddiasında bulunuldu.

Bu çerçevede, Kaçar'ın Devlet Memurları kanunun ilgili maddesinde yer alan "memurluk sıfatı ile bağdaşmayacak nitelik ve derecede yüz kızartıcı ve utanç verici hareketlerde bulunmak" fiili nedeniyle memuriyetten çıkarılması talep edildi.

Maliye Bakanlığı Müsteşarı Hasan Basri Aktan'ın Başkanlık ettiği ve ilgili Genel Müdürlerin yer aldığı Yüksek Disiplin Kurulu da yaptığı toplantıda, Bakanlık Teftiş Kurulu Başmüfettişi Hamza Kaçar'ın memuriyetten çıkarılmasına karar verdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla