Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-02-2007, 14:18   #1
xarizma
 
xarizma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
"Böyle teklif herkese nasip olmaz"

Galatasaray başta olmak üzere birçok kulübün transfer gündeminde yer alan, ancak Bayern Münih ile anlaşan, Schalke 04'ün yıldız futbolcusu Hamit Altıntop, transferi hakkında ilk kez DHA'ya konuştu.
Schalke 04 ile sezon sonuna kadar sözleşmesi olan ve gelecek sezon Bayern Münih'te forma giyecek olan milli futbolcu Hamit Altıntop, Schalke ile çıktığı antrenmanın ardından DHA'nın sorularını yanıtladı.
Bayern Münih'ten, herkese nasip olmayacak bir teklif aldığını ifade eden Altıntop, "Bayern Münih'ten teklif gelmesi benim için büyük bir şanstı ve ben de bu şansı değerlendirdiğim için çok mutluyum. Tabiki Gelsenkirchen ve Schalke 04'ün benim için önemli bir yeri var. Bu şehirde doğup büyüdüm, kapımın önünde futbol oynuyordum. Ayrıca kardeşim Halil ile aynı takımda oynuyordum. Bayern Münih'ten herkese nasip olmayacak bir teklif aldığım için de tercihimi doğru yaptığıma inanıyorum" dedi.
Hamit Altıntop, Schalke'de kendisini çok iyi geliştirdiğine inandığını belirterek şunları söyledi: "Schalke'de zaman geldi çok iyi durumda oldum, bazen de bocaladım. Ama tam olarak umduğumu bulamadım. Kendimi burada geliştirdiğime inanıyorum. Bunun için de Schalke kulübüne, takım arkadaşlarıma ve yöneticilere teşekkür ediyorum. Çünkü onların yardımı ve benim de çabamla böyle bir adımı atabildim. Herhalde yalnız başaramazdım. Attığım bu adımlarda A Milli Takım'ın da çok faydası oldu. Özellikle son dönemlerde Fatih Terim'in destek vermesi benim için çok önemliydi. Bana özgüvenimi kazandırdı."
Tecrübeli futbolcu, Bayern Münih'teki hedefleriyle ilgili olarak da, "Sürekli şampiyonluğu kovalayan, ama 2001 yılından beri Şampiyonlar Ligi'nde çok başarı gösteremeyen Bayern Münih'e yeni sezonda katkı sağlayacağım. Zamanla daha da gelişecek tercübemle de Bayern Münih'e daha faydalı olabilirim diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
Hamit Altıntop, kendi formasının Schalke 04 Başkanı Gerhard Rehberg tarafından götürülüp Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın'a hediye edilmesiyle ilgili olarak da, "İki başkanın iyi arkadaş olduklarını biliyordum, ama formamı İstanbul'a götürüp Özhan Canaydın'a vermesi beni çok şaşırtmıştı. Bu da iki başkanın samimiyetinden kaynaklanan bir durumdu sanırım" diye konuştu.
"Türkiye'de futbol oynamayı düşünüyor musun" sorusuna ise milli oyuncu şu cevabı verdi: "Gelecekte şartlar uygun olduğunda neden Türkiye'de futbol oynamayayım. Ben Türk takımlarını küçümsemiyorum. Hem yeni statları, hem de kalitesiyle Türkiye Süper Ligi son yıllarda çok gelişti. Çok sayıda kaliteli yerli ve yabancı oyuncuların forma giydiği bir lig durumunda. Günü geldiğinde böyle bir lige neden katkı sağlamayayım."
Hamit, hafta sonu Wolsburg deplasmanına çıkacak olan Schalke 04 ile ilgili de, "6 puan öndeyiz. Şampiyon olamama durumu bizim için büyük bir hayal kırıklığı olur. Tüm arkadaşlar olarak birlik içinde hareket ederek, zoru başarıp mutlu sona ulaşırız diye düşünüyorum" dedi.


17.02.2007 Click the image to open in full size.
Kaynak : DHA Click the image to open in full size.
xarizma Ofline   Alıntı ile Cevapla