Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-02-2007, 18:14   #18
Meric
Yardımcı Admin

Meric - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

çanakkale 18 mart

Türü : Devlet

Bilgi Alınabilecek Adres ve Numaralar :

Web Adresi : www.cau.edu.tr
E-Mail Adresi :
Telefon : 0(286) 212 8820
Fax : 0(286) 212 8815
Kampusun Adresi : Anafartalar Kampusu, Cevat Paşa Mah. İnönü Cad./ÇANAKKALE Yahya Çavuş Kampusu
Ezine/Üvecik

Ayrıca osym.gov.tr / yükseköğretim programları/ kurumlar/ adresinden bilgi alabilirsiniz.

TARİHÇE

3 Temmuz 1992 tarihinde 3837 sayılı Kanunla kurulan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi 1992-1993 Eğitim-Öğretim yılında Trakya Üniversitesinden devredilen Çanakkale Eğitim Fakültesi, Çanakkale Meslek Yüksekokulu ve Biga Meslek Yüksekokulu ile öğretime başlamıştır. 1993-1994 öğretim yılında, Fen-Edebiyat Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Yenice Meslek Yüksekokulu ve Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu açılmış ve Eğitim Fakültesinde mevcut 1 bölüme 3 yeni bölüm daha ilave edilmiştir.
1994-1995 öğretim yılında, Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Ayvacık, Bayramiç, Çan, Ezine, Gelibolu ve Yenice Meslek açılarak öğretime başlamışlardır.
1995-1996 öğretim yılında Ziraat, Su Ürünleri, İlahiyat ve Mühendislik-Mimarlık Fakülteleri açılarak, kuruluş kanununda belirtilen birimlerin tamamı faaliyete geçmiştir. Eğitim ve Fen Edebiyat Fakülteleri, açılan yeni bölümlerle gelişmelerini sürdürmüşlerdir.

http://img81.imageshack.us/img81/9771/topmain8dd3mg5.jpg
Meric Ofline   Alıntı ile Cevapla