Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-02-2007, 10:35   #1
gulcebalcioglu
 
gulcebalcioglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Bjk Cola Turka:81 darüşşafaka:83

Click the image to open in full size.

Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız, Beko Basketbol Ligi’nin 20. haftasında BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’nde konuk ettiği Darüşşafaka’ya uzatmaya giden maçta 83-81 mağlup oldu. Karşılaşmaya Reese, Harvey, Thomas, Arda ve Barış Güney beşi ile başlayan Siyah Beyazlılarımız, Harvey ile ilk sayısını kazandı. İki takımın da sert oyunu tercih ettiği periyotun ilk dakikaları hücum yönünden eksik bir görüntü ortaya koyarken, mücadelenin 4. dakikasında sadece 8 sayı vardı (4-4). Savunmada iyi bir oyun ortaya koyan Takımımız, içeriden Daçka’ya fırsat vermedi. Bunun üzerine dış atışlara yönelen rakibimiz, Dobbie ve Erdem’in üçlükleri ile öne geçti. İlerleyen dakikalarda Ekibimiz savunmadaki etkisini kaybetmeye başlarken, Darüşşafaka son dakikalarda hücumda daha etkili olmaya başladı ve üst üste sayılar kazandı. Son dakikaya 5 sayı farkla önde giren rakibimiz, çeyreği de 21-13 önde bitirdi. İkinci periyotta farkı azaltmak için yüklenen Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımımız, Jones ve Dobbie’yi durduramadı. Geliştirdiği ataklardan sonuç elde edemeden dönen Ekibimiz karşısında Daçka sayı bulmaya devam etti. Birebir savunmalarda çok iyi olan rakibimiz, hızlı oyunuyla karşılaşmanın üstünlüğünü ele geçirdi. İlk yarının son anlarında daha da etkili hale gelen Darüşşafaka devreyi de 41-30 galip bitirdi.
İkinci yarıya iyi başlayan taraf ise Siyah Beyazlılarımız oldu ve 5 dakika içerisinde ardı ardına sayılar buldu. Bunun sonucunda farkı tek sayıya indiren Ekibimiz, bu süre içinde rakibine sadece 4 sayı hakkı tanıdı. İlk periyotun başındaki savunma anlayışını tekrar kazanan Takımımız, uzun bir aranın ardından skora denge getirdi (51-51). Bu dakikadan sonra Siyah Beyazlılarımız sayı bulmakta zorlanırken, yakaladığı fırsatları harcadı. Daçka ise hücumlardan bir tanesini sayıya çevirdi ve bu periyotu da 53-51 önde tamamladı. Son periyot ise heyecanın üst seviyede geçtiği dakikalara sahne oldu. Siyah Beyazlılarımız bu bölümün 3.35 dakikalık süresinde basket bulamazken, Erdal Bibo’nun basketi ile uzun bir aranın ardından öne geçerek durumu 58-56 yaptı. Karşılaşmada uzun süre savunmaların oyunu ön plandaydı. Daçka zaman zaman skoru lehine çevirse de Erdal’ın kritik anlarda attığı basketler Takımımız’ı oyundan düşürmedi. Mücadelenin son dakikasında Erdal’ın attığı basket Siyah Beyazlılarımız’ı 62-60 öne geçirirken, son 20 saniyeyi 65-64 önde bitirdik. Harvey’in bitime çok az bir süre kala attığı basketle durum 67-64 olurken, herkes maçın biteceğini düşündü. Bitime 18 saniye kala Siyah Beyazlılarımız faul atışı kullanırken Daçka, mola almak istedi. Masa hakemleri molayı çaldı ancak, hakem Ozan Çakır verilen molayı duymadı ve masa hakemleri oyunu devam ettirdi. Karşılaşmanın bitimine 2.4 saniye kala Takımımız üç sayı öndeyken Reese’ye yapılan faulün ardından karşılaşmanın hakemi Ozan Çakır, bu faul atışlarını iptal ederek, Darüşşafaka benchinin itirazı üzerine yeşil beyazlıların istediği molayı, süreyi de geri alarak verdi ve Darüşşafaka 9 saniye kala Polat’ın üçlüğü ile skora denge getirerek maçı uzatmaya götürdü (67-67).
Uzatma dakikaları da oldukça çekişmeli geçti. Daçka, Dobbie’nin sayılarıyla öne geçerken, Siyah Beyazlılarımız yakaladığı fırsatları iyi değerlendirdi. Darüşşafaka, maçın bitmesine 2 dakika kala hücum ve teknik faul kazandı. Dobbie, bu serbest atışları sayıya çevirerek farkı 4’e çıkarttı (79-75). Harvey’in üçlüğü ile Takımımız, farkı 1 sayıya indirirken, son 20 saniyede gelen basketler oyuna beraberlik getirdi (81-81). Ancak Dobbie’nin son saniyede attığı basket maçın Darüşşafaka’ya geçmesini sağladı. Daçka, müthiş anlara sahne olan karşılaşmayı 83-81 kazandı.

bjk resmi sitesinden alıntıdır..
__________________
SIRADAN Bİ İNSANIM;AMA ÖN SIRALARDAN..KAH ÇIKARIM GÖKYÜZÜNE SEYREDERİM ALEMİ,KAH İNERİM YERYÜZÜNE SEYREDER ALEM BENİ...
siyah beyazölüm yaşam
gulcebalcioglu Ofline   Alıntı ile Cevapla