Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-02-2007, 18:17   #1
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Cannes Lions'un Türk jürileri belli oldu

54. Cannes Lions Uluslararası Reklam Festivali'nde Türk reklam sektörü, basın jürisinde Kurtcebe Turgul, medya jürisinde ise Banu Tekin tarafından temsil edilecek


Türkiye'de Milliyet gazetesi tarafından temsil edilen, Cannes Lions Uluslararası Reklam Festivali'nde görev yapacak Türk jüri üyeleri belli oldu. 17-24 Haziran tarihleri arasında 54'üncüsü yapılacak olan festivalde basın dalında Medina Turgul DDB'nin Yaratıcı Yönetmeni Kurtcebe Turgul, medya jürisinde Mediaedge:cia Istanbul Genel Müdürü Banu Tekin, Türk reklam sektörünü temsil edecek.
Cannes'daki jürilerin her ülkenin temsil ve ödül kazanma seviyesinin göstergesi olduğunu belirten Milliyet Gazetesi Reklam Grup Başkanı Viki Habif, Cannes'a katılımın çok önemli olduğunu söyledi. "Cannes'da geçen sene üç jüri üyemiz vardı. Türkiye'den katılım arttı ancak delege ve gönderilen çalışma sayısındaki artış diğer ülkelerde daha fazla oldu. Durum böyle olunca bizim jüri sayımız azalırken, daha fazla artış sağlayan ülkeler yeni jürilere sahip oldu" dedi.

İletişim sektörünün yönünü belirliyor
Cannes Lions'un dünyanın her yerinden gelen insanların reklamın en iyi nasıl yapıldığına kafa patlatması açısından önemli olduğunu söyleyen Kurtcebe Turgul. "Cannes'da jüri üyesi olmak tüm bu tartışmaların tam ortasında olmak açısından önemli" dedi.
Cannes Lions'un dünyadaki reklam festivallerlerinden en prestijlisi, en bilineni ve en çok kazanılmak isteneni olduğuna dikkat çeken Banu Tekin ise "Türkiye'de reklam endüstrisi, özellikle son 5-6 yıldır ivmesini çok arttırdı, pek çok güzel işler çıkmaya başladı ve bu işler de bu gibi önemli festivallerde ve yarışmalarda hak ettikleri ödülleri topluyorlar. Cannes Lions'un medya jürisine seçilmiş olmanın bir ayrıcalık olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Milliyet, katılımı artırmak için çalışıyor
Viki Habif, Milliyet gazetesinin delege katılımını artırmak için Cannes Lions'da daha önce hiç yapılmayan bir uygulamayı planladığını belirterek şunları söyledi:
"Daha fazla delegenin ve özellikle sektörün geleceğini şekillendirecek gençlerin Cannes'a katılmasını İstiyoruz. Katılımı kolaylaştırmak için bir banka ile temaslarımızı sürdürerek Cannes'daki her delege paketi için geri ödemesi bir yıla yayılmış kredi olanakları oluşturmaya çalışıyoruz. Bu fırsattan yararlanmak isteyenler, konaklama ve ulaşım masraflarını da kredi paketlerine ekleyebilecekler."
Milliyet ayrıca Cannes Lions hakkında en son haberleri ve detaylı bilgileri içeren Türkçe web sitesini hayata geçirdi.
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla