Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-02-2007, 18:26   #1
NuraN
Dişi Kartal
 
NuraN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Edirne Valisi: Trakya, Sultanbeyli olmaz

Trakya Kalkınma Birliği (TRAKAB) Başkanı ve Edirne Valisi Nusret Miroğlu, Trakya'nın yeni bir Sultanbeyli ya da Gebze olmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Miroğlu, Trakya'nın imar planlarını hazırlamak için TRAKAB, Çevre ve Orman Bakanlığı ile İstanbul Belediyesi arasında bir işbirliği protokolü imzalandığını, bu protokol uyarınca Trakya'daki 1/25.000 ölçekli imar planlarını İstanbul Metropolitan Planlama ve Kentsel Dönüşüm Merkezi'nin (İMP) hazırlayacağını açıkladı.
Toplam 2.6 milyon YTL'lik imar planı bedelinin 2 milyon YTL'sini İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin vereceği ve dolayısıyla planlara İstanbul'un lehine müdahale edeceği eleştirilerine yanıt veren Miroğlu şunları söyledi:
"İMP, İstanbul'un 1/100.000'lik planını da hazırladığı için Trakya'ya İstanbul'un istekleri doğrultusunda müdahale eder, deniliyor. Planı onaylayıp onaylamamak il genel meclisleri ve belediyelerin elinde. Beğenmezsek onaylamayız. Beğenmeyen onaylamaz. Ama biz plandan anlamayız, bizi kandırırlar, deniyor. Planı İMP değil de başkası hazırlasa anlayacak mıydınız? Yine anlamayacaktınız. Trakya'nın yeni bir Sultanbeyli ya da Gebze olmasına izin vermeyiz. Çorlu ve Çerkezköy, plan olmadığı için bu hale geldi. Bundan sonrası için tedbir almalı ve planlı gelişmeyi sağlamalıyız."
__________________
Gönlümle baş başa düşündüm demin;
Artık bir sihirsiz nefes gibisin.
Şimdi tâ içinde bomboş kalbimin
Akisleri sönen bir ses gibisin.

Mâziye karışıp sevda yeminim,
Bir anda unuttum seni, eminim .
Kalbimde kalbine yok bile kinim .
Bence artık sen de herkes gibisin.

Eylül 2008


NuraN Ofline   Alıntı ile Cevapla