Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-05-2006, 17:23   #1
carsı_silivri
 
carsı_silivri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Mondi den Oscar a Destek..

Mondragon'dan Cordoba'ya destek!

Galatasaray'ın Kolombiyalı kalecisi Mondragon, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde bir basın toplantısı düzenledi. Cordoba'yı yakından tanıdığını, böyle bir oyuncuyla ilgili yapılan dedikoduların son derece çirkin, gülünç ve korkunç geldiğini belirten Mondragon, "Cordoba, forma giydiği takımlarda hep beyefendi bir oyuncu olarak tanınmış ve karakterinin özelliklerini göstermiş bir oyuncudur. Onunla birlikte 2 Dünya Kupası'na katıldık, Boca Juniors'da alınabilecek tüm kupaları aldık. Olağanüstü kariyere sahip bir oyuncu.
Geldiği ilk yıl Beşiktaş'ta şampiyonluk yaşadı. Beşiktaş'ta forma giydiği yıllarda hem saha içinde hem de saha dışında beyefendiliğiyle herkesin saygınlığını kazandı. İngiltere'de Arsenal gibi çok önemli bir takımdan aldığı teklifi de değerlendirmeyip Beşiktaş'ta kalmayı tercih etti. Böyle bir oyuncuyla ilgili son günlerde okuduğumuz dedikodular son derece çirkin, gülünç ve korkunç geliyor" diye konuştu.
Takım arkadaşlarının kendi seyircileri önünde Cordoba'ya karşı yaptıkları davranışların futbol etiğine sığmadığını ifade eden Mondragon, "Bir takım arkadaşının bir diğerine bu tutum ve davranış içinde bulunması ne etiğe sığar ne de anlayışla karşılanabilir. Kendilerini kınıyorum. Tüm olayların başlamasının nedeni Sergen ve Tümer'in gol sonrası Cordoba'ya karşı yaptığı davranışlardır. Saha içinde iki meslektaşımız son derece abartılı el kol hareketleriyle bir şeyler anlatıyor. Ondan sonra böyle söylentiler çıktı. Aynı pozisyonda ben olsaydım, Cordoba kadar sakin tepki göstermezdim. Koray'ın da alkışlaması var. Ne arkadaşlarının ne de külübünün Cordoba'ya sahip çıkmaması üzücüdür, ama Cordoba hiçbir desteğe sahip olmadan ayakta durabilecek bir kişiliğe sahiptir'' dedi.
4 yıl boyunca hep Cordoba'nın topu ayağıyla ne kadar iyi oyuna soktuğunun konuşulduğunu belirten Mondragon, "Gerçekten de Cordoba topları oyuncuların bazen ayağına, bazen göğsüne, bazen de deyim yerindeyse ağzının içine kadar servis etti. Milyonlarca buna benzer degajlar yaptı. Şanssızlık eseri rakibe gitmiş bir tek top için bunlar deniyorsa bunu anlayışla karşılamak mümkün değil. O gol pozisyonunda 5 hareket sonunda top ağlara gitti. Pozisyonda istenerek yapıldığı söylenen hata sonucu Sabri topu kontrol ediyor ve orta yapıyor. Hakan alıyor topu, kontrol edip Hasan'a indiriyor ve Hasan olağanüstü bir şekilde topu köşeye atıyor. Toplam 5 hareket var. Bu 5 hareket içinde Cordoba'nın diğer arkadaşları neredeydi'' ifadelerini kullandı.
Bu söylentilerin Galatasaray'ın da başarısına gölge düşürdüğünü kaydeden Mondragon, "Cordoba ile aramızdaki arkadaşlık ve ailevi bağların sonucu bilerek bir hata yaptığı söylentileri çok çirkin, anormaldir. Sağlıklı bir düşünce yapısının bunu düşünmemesi gerekir. Bütün bu asılsız iddialar bir yandan Cordoba'nın şanına helal getirmekle kalmıyor, onun dışında Galatasaray'ın olağanüstü bir şekilde tamamlamakta olduğu bu sezondaki başarısına da gölge düşürüyor. Galatasaray'ın bu yıl geldiği nokta karşısında şapka çıkarılmalı" diye konuştu.
Beşiktaş'ın Cordoba'yı kaybettikten sonra değerini daha iyi anlayacağını ifade eden Cordoba, "Beşiktaş gelecek yıl Cordoba'nın ne kadar büyük ne kadar dünya çapında bir oyuncu olduğunun farkına varacak ve bu kaybı için üzülecek, pişman olacak. Tüm bu söylentilerin gülünç, çocukça ve ne kadar ahlaksız olduğunu biliyoruz. Cordoba, Türkiye'den alnı ak ve başı dik ayrılacak'' dedi. Kolombiyalı kaleci Mondragon, Galatasaray ile 2 yıllık daha sözleşmesinin bulunduğunu belirterek, sözlerini noktaladı.
__________________
Dünya üzerinde yok böyle bir aşk..En büyük Aşk Beşiktaş…
carsı_silivri Ofline