Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-05-2006, 17:24   #1
carsı_silivri
 
carsı_silivri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
G.Amerika dan Tepki Yagdı..

G.Amerika'dan tepki yağdı!

Beşiktaş'a kızgın olan Güney Amerikan medyası "Cordoba şike yapmaz" diye başlık attılar. Cordoba' ya ayrıca Portekiz, Arjantin ve Kolombiya'dan teklifler geliyor.
Galatasaray maçında son dakikada hatalı gol yediği gerekçesiyle hakkında söylentiler çıkan ve takımdan ayrılma kararı alan Kolombiyalı file bekçisi Oscar Cordoba'nın Türkiye'de yaptığı açıklamalar Güney Amerika da büyük yankı buldu. Cordoba'nın şike iddiası ile gönderildiğini savunan Arjantin, Kolombiya, Brezilya ve Portekiz basını Beşiktaş'ın bu büyük kaleciye destek vermemekle hata yaptığını yazdılar.
Arjantin'de yayınlanan Ole ve Cların gazeteleri, "Oscar, Boca Juniors senin evin. İstenmediğin yerde durma" çağrısı yaparak Kolombiyalı file bekçisinin önümüzdeki ay Boca formasını giyeceğini iddia etti. Ole gazetesi, Cordoba ile ilk sıcak temasın yapıldığını kaydederek bu kalecinin Türkiye'deki günlerinin sayılı olduğunu ve dönünce imzayı atacağını belirtti.
Brezilya gazeteleri de Povo ve Futebolinterior ise Cordoba'nın Güney Amerika'nın en iyi kalecilerinden biri olduğuna dikkat çekerek Beşiktaş'ın bu futbolcuyu gönderme şeklini eleştirdi.
Kolombiya da yayınlanan El Nuevo Herald gazetesinin yanı sıra RCN televizyonu ve Çaracol radyosu ise vatandaşları Cordoba'ya sahip çıkarak ülkenin gelmiş geçmiş en büyük kalecilerinden olan Cordoba'nın şike söylentisi nedeni ile gönderilmesini kınadı. Cordoba'ya Kolombiya'daki tüm takımların kapılarını ardına kadar açacağını da belirten gazeteler, şike söylentilerinin vatandaşı Mondragon'u da etkileyebileceğine dikkat çekti.
Portekiz spor gazetesi El Record ise bugünkü sayısında Cordoba için "Şikeyle gönderildi" başlığını atarak bu kaleciye Portekiz'den teklifler olduğunu da duyurdu. Cordoba'nın Portekiz liginde oynayacağını savunan gazete bu kaleciyi başta Sportıng Lizbon kulübünün ilgilendiğini yazdı.
__________________
Dünya üzerinde yok böyle bir aşk..En büyük Aşk Beşiktaş…
carsı_silivri Ofline